Ovenpasta met prei en ham

Ik ben dol op ovenpasta omdat je er eindeloos mee kunt varieëren. Dit keer maak ik een ovenpasta met romige kaassaus, prei en ham. De mini penne hoef je niet eerst te koken, ze garen net zoals lasagnebladen in de saus in de oven. Makkelijk en lekker!

Lekker om te serveren met een frisse komkommer-wortelsalade.

Wereldgerecht, Pastarecepten, Ovenrecepten, Italiaanse recepten, Hoofdgerecht

Ons nieuwe kookboek is uit! Koken met KeukenLiefde FAMILIEGERECHTEN is een bundel van al onze favoriete familiegerechten variërend van echte verwengerechten zoals pizza, lasagne bolognese met bechamelsaus, kip kebab schotel, sushi en chicken tenders, tot makkelijke familiegerechten voor doordeweeks als jambalaya, kip in pestoroomsaus, mihoen goreng met veel verse groente en witlofschotel met gehakt en roomsaus. Maar ook een echt familiegerecht dat van generatie op generatie is doorgegeven: Duitse reibekuchen. Bestel hem hier!

(11 stemmen)
14 reacties

Verdeel je liefde

  1. Yvon

    Was echt lekker ik heb ook iets meer vocht erbij gedaan

  2. José

    Echt heerlijk gegeten. Kun je dit ook eerder maken. En later in de oven?

    1. Dat kan zeker José!

      1. José

        Maak ik hem dan tot en met stap 4?

        1. Ja, dat klopt José. Heb het zelf nog niet geprobeerd dus ben benieuwd naar het resultaat! 🙂

  3. Cheide

    Vandaag gemaakt en het we vonden het heerlijk dus dit komt vaker op tafel!

  4. Irene

    Lijk mij een heerlijk recept,maar mag ik vragen welke grote oven schaal ik moet gebruiken.

  5. Agnes Nelemans

    Heb deze schotel vanavond gemaakt..
    De smaak was lekker maar ik vind het vrij machtig en te papperig.
    Het leek net op een dikke ragout.
    Heb me aan de ingrediënten gehouden, maar misschien heb je nog een tip ?
    Agnes.

    1. Hoi Agnes, als je de saus te dik vindt kun je hem altijd verdunnen door een beetje extra vocht (water of bouillon) toe te voegen.

  6. Lida de ronde

    Heb vanavond de ovenschotel met ham en prei gemaakt wow dat was lekker dank je voor het recept die hou ik er in

    1. Superleuk om te horen Lida! ?

  7. VanessaS

    Vandaag gemaakt en het was heeeeerlijk! Bedankt voor het recept. 🙂 En de ingemaakte courgetten? Al klaar? Groetjes

    1. Aaah, leuk om te horen Vanessa! De ingemaakte courgettes heb ik nog niet geprobeerd (staan in de kelder dus dan vergeet ik het vaak), maar zal ze van de week eens even proeven! Wordt vervolgd…. 🙂

  8. Jolanda

    Oh dit ziet er lekker uit.
    Ga dit zeker maken.

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin