Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu alvast reserveren, verwacht vanaf 2-9-2024!
Ovenschotel met kip en champignonroomsaus
Malse kipfilets omwikkeld met spek, overgoten met romige champignonsaus en gegratineerd met kaas in de oven. Comfort food op zijn best!
Het is alweer even geleden dat ik dit gerecht maakte, maar bij het zien van de foto’s begin ik direct weer te watertanden! Serveer met gebakken aardappels of gekookte pasta en een groene salade.
Hoofdgerecht voor 4 personen
Ingrediënten
- 4 kipfilets
- 150 g gerookt ontbijtspek
- 1 sjalotje, fijngesnipperd
- 1 teen knoflook, uitgeperst
- 400 g champignons, schoongeborsteld en in plakken gesneden
- 100 ml droge witte wijn
- 250 ml slagroom
- 2 takjes tijm, alleen de blaadjes
- 2 takjes peterselie, fijngehakt
- Stukje Parmezaan, geraspt
- Boter of olie om in te bakken
Verder nodig
Hapjes-, of braadpan, ovenschaal
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden. Vet de ovenschaal in.
Verhit de hapjespan met wat boter. Bestrooi de kipfilets met zout en peper en omwikkel ze met ontbijtspek. Bak de kipfilets rondom goudbruin in de boter. Je hoeft de kipfilets niet helemaal gaar te bakken, want ze garen zometeen nog verder in de oven. Leg de kipfilets in de ovenschaal.
Voeg indien nodig wat extra boter toe aan het overgebleven braadvet en fruit de sjalot en knoflook, totdat de sjalot zacht is. Voeg de champignons toe en bak op hoog vuur verder, totdat de champignons goudbruin zijn en het vrijgekomen vocht verdampt is. Blus af met de witte wijn en laat inkoken. Voeg de slagroom, tijm en peterselie toe en laat kort even koken, totdat de saus iets indikt. (Niet teveel laten inkoken, anders houd je te weinig saus over.) Verdeel de champignonroomsaus over de kipfilets en bestrooi met de geraspte Parmezaan.
Heb jij een lekker recept gekookt van KeukenLiefde? Deel een foto van het eindresultaat op Instagram met #keukenliefde. Je foto wordt dan automatisch vertoond op de KeukenLiefde-homepage. Ik kijk ernaar uit!
Bak 20 tot 30 minuten in de oven, of totdat de bovenkant goudbruin en de kip gaar is.
Eet smakelijk!
om 14:01
ja zou ook graag willen weten of je iets anders kan nemen dan witte wijn. ik drink geen wijn namelijk.
om 01:46
Hoi, kan ik ook iets anders gebruiken dan witte wijn? Alvast bedankt voor het antwoord 😁
om 15:33
Zou je dit recept ook zonder oven kunnen maken??
om 14:06
Kan ik dat ook van tevoren maken . En dan later in de oven doen ?
om 08:31
Ja hoor, dat kan.
om 17:18
de Heerlijke saus, standaard in de diepvries voor op de pasta, een biefstukje, en nu over de ovenschotel…
de champignons bak ik even in de pan zonder vet of olie om te voorkomen dat ze koken ipv bakken, daarna doe ik er boter bij.
om 09:39
Dat is een goed idee Gerda! 🙂
om 12:35
Hoiii, het was echt heerlijk maar behoorlijk nat in de ovenschaal toen ik het opdiende, toch flink in laten koken zodat er echt een dikke saus ontstond maat het eindresultaat was een dunne natte drap onder in de ovenschaal.
Wat kan er mis gegaan zijn ??
Met vriendelijke groet.
Karin.
om 13:51
Hoi Karin, champignons bevatten veel vocht dat vrijkomt tijdens verhitting. Daarom bak ik de champignons eerst op hoog vuur aan tot al het vocht is verdampt. Dan pas ga je verder met het maken van de saus. Enige reden die ik dus kan bedenken is dat het vocht in de champignons nog niet voldoende was verdampt waardoor de saus in de oven weer natter werd.
om 16:45
Ik wil i.p.v kipfilet kipdijfilet gebruiken , hoeveel gram moet ik aanhouden voor ,t recept ??
om 18:27
Ik heb het een keer met kipdijfilet gemaakt, maar ik moet zeggen dat ik dit recept lekkerder vind met gewone kipfilet. Met de champignons en de saus is het fijner dat de kip wat steviger is en door het spek blijft het lekker mals.
Heerlijk recept en de saus ga ik volgende keer gebruiken voor ravioli!
om 16:43
Ik heb al enkele vragen gesteld maar zie geen reactie hierop !
om 15:35
Gisteren dit recept gemaakt. Verrukkelijk! Het is zelden dat ik een recept bewaar en iets voor een tweede keer maak. Maar dit komt zeker nog een keer op tafel.
om 19:37
We hebben gisteren de kip champignons gemaakt, het was heerlijk!
Kleindochter het is net een 5 sterren restaurant ?
om 09:32
Leuk om te horen dat het heeft gesmaakt en complimenten voor de sterrenchef! 🙂
om 18:55
Hoi Annemiek, we hebben heerlijk gegeten zelfs mijn zoon vond het heerlijk.
Dit recept is zeker voor herhaling vatbaar
om 12:15
Hoi Annemiek, gelukkig nieuw jaar!! Dit recept is superrrr lekker, al meermaals volgens jouw recept gemaakt, door de spek blijft de kip ook mooi mals & sappig (heb er wel spaghetti bij geserveerd, heerlijk met de saus) Groetjes Myrthe
om 21:20
Hoi Myrthe, jij ook een gelukkig nieuwjaar en superrrrrrrleuk om te horen!! 🙂
om 12:28
Ik strooi wat bloem over de champignons en gebruik Creme Fraiche ipv slagroom.
om 18:16
Helaas had ik geen wijn heb dus wat kippen bouillon gebruikt en de spek heb ik weg gelaten! Wat was het heerlijk!! Vanaf dit moment geen pakjes en kant en klare sauzen meer! Wil je hartelijk bedanken voor het recept!
om 09:04
Vroeger maakte ik in een Grieks restaurant’’Atlassaus’’ dat is ongklopte room of kook room over de gebakken Champignons met een flinke scheut Hela Ketjup, pas op! Alleen Hela ketjup ,ik heb het met andere merken geprobeerd maar het resultaat is niet hetzelfde,
Dit toegepast in jouw Kip met Champignonsaus maakt het nog lekkerder.
Je kunt het ook toepassen in een voorgerechtje waar je Garnalen met deze saus serveert.
Er staat geen patent op het Restaurant bestaat al 20 jaar niet meer,maar deze saus maak ik nog regelmatig.
om 10:12
Hoi Cees,
Wat leuk om te weten, dan wordt de saus wat zoetiger… Klinkt lekker! Ga ik zeker een keer proberen! 🙂
om 14:38
Kun je in plaats van witte wijn ook kippenbouillon gebruiken?
om 11:04
Hoi Karin, als je geen wijn wilt gebruiken kun je die stap gewoon overslaan. 🙂
om 11:38
Hi Annemiek, ziet er heerlijk uit! Voor de mensen die geen spek lusten, zou parmaham een goede vervanger kunnen zijn?
om 13:58
Hoi Gertrud, ja hoor dat kan!
om 19:28
Hartelijk dank voor dit heerlijke recept, goed te maken en smaakvol!! Dit staat als favoriet bij ons!
om 19:16
Ik heb het vandaag gemaakt. water met een stukje boullion gebruikt inplaats van wijn. Dit is de derde recept wat ik van jou heb gemaakt het was echt lekker.
om 10:49
Leuk om te horen dat het heeft gesmaakt Melisa! 🙂
om 08:41
Wat een lekker recept .Heb er lekker van genoten.bedankt.wat kan je erbij eten.
om 09:18
Kan ik dit gerecht morgens maken en savende in de oven doen.
om 09:20
Ja hoor, dat kan!
om 08:54
Zou ik dit ook in de slowcooker kunnen doen? En hoelang dan?
om 17:25
Wij eten de schotel vanavond. Het maken ervan was al een genot…
om 16:23
Een heerlijk recept, hebben genoten van het heerlijke gerecht.
om 18:26
ik heb deze kipschotel vanavond gemaakt. 1 woord: zalig!!!! restaurant waardig .
om 09:27
Leuk om te horen Kaatje! 🙂
om 19:13
Wat een zalig recept. Ik heb er wat koolhydraatarme linguini van Dreamfield en doperwtjes bij gegeten. Heb wel de saus nog een klein beetje gebonden. Dit is echt een blijvertje.
om 19:15
Vannavond dit gerecht gemaakt en het was heerlijk.ga dit zeker nogmaals maken.
Zou je dit ook met varkenshaas kunnen maken .?
om 11:29
Ja hoor Adrie, dat kan! 🙂
om 20:00
Heerlijk gerecht, kip blijft ook super mals… dank voor de tip!
om 23:38
Het was een erg lekker recept zeker voor mensen zoals ik die koolhydraat arm eten!!!
om 19:01
Superlekker ! Heb het eerder op de dag voorbereidt, daarna 35 min in de oven. Ga het zeker vaker maken ?
om 13:39
Leuk om te horen dat het gesmaakt heeft Heleen! 🙂
om 16:09
Wat ik nooit snap, is hoe steeds aangeraden wordt om eerst de sjalot en de knoflook in vetstof te bruinen en dan “op hoog vuur” de champignons te bakken. Bij hoog vuur branden de sjalotsnippers en de knoflook toch onherroepelijk aan??
om 09:16
Ik gebruikte een pan met dikke bodem, dan brand het niet zo snel aan, maar als je een pan met normale (dunnere) bodem gebruikt kun je idd beter eerst de champignons bakken en daarna (als het meeste vocht uit de champignons is verdampt en ze beginnen te kleuren) de ui en knoflook toevoegen….
om 20:39
Kan je ook kip kluifjes gebruiken?
om 19:57
Hoi hoi,
Mijn vriend houd helaas niet van champignons. (Zonde!!) Waarmee kan ik dit vervangen?
Groetjesss
om 09:20
Haha, in dit geval kun je denk ik het beste een ander gerecht uitkiezen Elsa… 😉 Wil je dit gerecht toch voor hem maken, laat de champignons dan gewoon weg.
om 07:59
Gisteravond gemaakt en ik moet je even wat zeggen: We hebben zitten smullen, het was heerlijk…….dank je wel en een fijne dag groetjes Esthelle
om 09:16
Daar word ik blij van. Leuk om te horen dat het gesmaakt heeft Esthelle! 🙂
om 17:57
Echt heerlijk recept Annemiek ! Ik heb er geroerbakte spinazie , met wat gebakken spekblokjes, sjalotje en ricotta op laagje mini penne bij geserveerd . Met goed glas witte wijn een feestmaaltje !
om 09:08
Dat klinkt zeker als een feestmaal Marianne!! 🙂
om 11:06
Hoi Annemiek,
Kan ik dit ook van tevoren klaarmaken en dan de dag zelf in de oven?
om 12:00
Hoi Jorien, dat kan alleen moet het gerecht dan langer in de oven om door en door warm te worden. Ik schat dat zo’n 40 minuten op 180 graden voldoende is.
om 21:08
Zojuist gemaakt, echt ontzettend lekker. Viel goed in de smaak.
Aardappelpuree en sperzieboontjes erbij, was een feestmaal!
om 12:06
Superleuk om te horen Nicole! 🙂
om 19:47
Vandaag de kip met romige champignonsaus uit de oven gemaakt, was heeerlijk.
om 11:17
Ziet er zeer lekker uit.
Zou dit ook lukken zonder de oven te gebruiken?
Ik zou dit enkel in een stoofpot willen klaarmaken .
om 20:45
We hebben er heerlijk van gegeten, voor herhaling vatbaar??
om 09:58
Heb hem al een paar keer gemaakt ook al een keer met varkenshaasjes en met rauwe ham i.p.v. ontbijtspek en ja de wijn kun je weg laten heb ik ook gedaan en je proeft geen verschil ….. echt een heerlijk recept
om 00:46
Ziet er heel lekker uit maar kan je dit ook maken zonder wijn?
om 09:28
Ja hoor Sylvana, dat kan! 🙂
om 16:16
Kun dit recept al eerder klaar maken
om 23:09
Ga het proberen met kippendijfilet dat is vaak net iets malser toch? Ziet er super lekker uit.
om 12:39
Met kippendijen is het inderdaad ook heel lekker.
om 12:47
Kan dit ook met kooproom light?
Ik ga het proberen met gourgetti zodat het redelijk in een koolhydraatarm dieet past, ben benieuwd!
Met vriendelijke groet,
om 15:28
Hoi Denise, ja hoor dat kan! 🙂
om 14:34
Zie nu pas bovenin wat er lekker bij kan maar Aardappels bakken vind ik geen doen met veel mensen…..en pasta kaal met de sauce uit de ovenschaal bedoel je dan?
om 13:44
Ziet er heerlijk uit. Ik ga deze met kerst maken. Wat kan er het beste bij?
Gr. L
om 10:13
Wat je zelf maar lekker vindt Leroy. 😉 Haricots verts rolletjes, gebakken aardappels, aardappelpuree of aardappelkroketje, spruitjes, etc. etc.
om 19:55
De kip was super lekker! Maak ik echt wel vaker.Ook de gasten waren enthousiast!!??
om 08:40
Leuk om te horen Gerdy! 🙂
om 22:47
Vanavond dit heerlijke recept gemaakt. Wij hebben er van genoten.
om 17:36
Deze zijn zoooo lekker ze staan nu in de oven?Jammie Jammie met zoete aardappel frietsejes straks? Kan je al van een recept een foto uploaden? Om te laten zien?
om 19:47
Hoi Inge, foto’s hier uploaden gaat idd niet, maar je kunt je foto wel delen op Instagram met #keukenliefde. Dan word je foto automatisch getoond onderaan op de homepage van KeukenLiefde en kan iedereen ervan meegenieten! Ik kijk ernaar uit! 🙂
om 08:01
Hoi Annemiek,
Ziet er heerlijk uit. Kun je gewoon alles halveren als je het voor 2 personen maakt?
Groetjes,
Klazina
om 11:27
Ja hoor, dat kan Klazina.
om 08:45
Het was echt heerlijk! Mijn zei telkens: ‘O, ik vind het écht lekker!’ Zo leuk, bedankt!
om 08:45
Mijn man bedoelde ik 😉
om 09:26
Haha, een mooi compliment! Leuk om te horen dat het gesmaakt heeft Klazina.
om 14:08
Vakantie!! Voor vanavond vrienden uitgenodigd om te komen eten.
Wat ga ik maken en wat kan ieders smaak wel bekoren?
Kipfilet is altijd veilig, zodoende kwam ik uit bij jouw recept.
Ook makkelijk dat dit van te voren klaargemaakt kan worden.
Dit geeft mij genoeg ruimte om nog een mooi voorgerecht van kipcocktail en een dessert met aardbeien, limoen en roomkaas voor te bereiden.
Ik laat je nog weten wat iedereen van jouw recept vond.
Samen met rijst en broccoli.
Het ruikt in ieder geval heerlijk!
om 09:09
Iedereen heeft genoten, dank!
om 10:07
O deze reactie had ik even over het hoofd gezien Jacqueline. Superleuk om te horen! 🙂
om 10:04
O wat gezellig en leuk Jacqueline! Wat een goed idee om zo je vakantie in te luiden. Ik hoop dat het iedereen gesmaakt heeft! 🙂 Fijne vakantie!
om 00:34
Ik ga dit morgen maken. Ik zag je nog fietsen met man en dochter vandaag. Zo leuk dat de vrouw van mijn favoriete receptenwebsite bij mij om de hoek woont. Stiekem een beetje trots op.
om 11:02
O wat grappig dat je ons zag fietsen Ariane, altijd leuk om een reactie te krijgen van een stadsgenootje! En bedankt voor je mooie compliment! 🙂 Eet smakelijk vanavond!
om 20:31
Een gerecht wat ik zeker vaker ga maken. Het smaakt niet alleen verrukkelijk het ziet er ook nog ’s fraai uit.
om 09:35
Leuk om te horen Ariane! 🙂
om 18:51
Vandaag gemaakt en echt heerlijk gegeten. Super lekker. Bedankt!! Geweldige site!
om 09:36
Leuk om te horen Annie! Graag gedaan. 🙂
om 21:43
Dag Annemiek,
Dank je voor je geweldige gerecht, we hebben er fantastisch van genoten…. heerrrrrrrlijk!
om 09:59
Leuk om te horen Helen! 🙂
om 18:41
Vandaag gemaakt en idd mij saus was ook heel dun. Ik heb inplaats van wijn water gebruikt, en in plaats van chalotjes?! En knoflook 1 hele uit gebruikt. Dit omdat ik geen wijn wou gebruiken en me vriend knoflook en chalotjes niet lust. Dit is heel goed gelukt!! En het eindresulaat mocht er zeer zeker zijn!!
om 20:42
Al meerdere keren gemaakt. Vandaag voor mijn moeder (81) gemaakt. Ze vond het restaurant waardig. Had er opgebakken aardappelen bij. Vooraf courgette soep. Verder geen groente er bij. Zo was het genoeg. En na tiramisu. Heeeeeerlijk
om 12:22
Dat klinkt als een heerlijk feestmaal Ellen! Leuk om te horen dat ook je moeder er lekker van gesmuld heeft! 🙂
om 15:33
Heb dit gerecht gisteren klaargemaakt. Was heerlijk van smaak, jammer dat mijn mooi gebonden roomsaus veranderd was in “soep” nadat het uit de oven kwam.
Ik heb room gebruikt met 35% V.G.
om 12:20
Hoi Dina, dat is inderdaad jammer. Heb je de champignons van tevoren wel goed gebakken en het vocht laten verdampen? Champignons bevatten heel veel vocht dus als je ze niet eerst op hoog vuur bakt dan laten ze het vocht los in de ovenschaal.
om 19:25
Het was heerlijk…gaan we zeker meer maken.
om 11:56
Leuk om te horen Mirjam! 🙂
om 20:43
Gisteren dit gerecht gemaakt en er röstie bij geserveerd. Ik ben een beetje stout geweest om bij de roomsaus nog een kuipje kruidenkaas toe te voegen. Iedereen heeft zijn vingers er bij op gegeten. 🙂
Bedankt voor dit heerlijke recept!
Rob
om 09:35
Haha, goed idee Rob, alles smaakt lekkerder met extra kaas! 🙂
om 09:33
Het was Heeerlijk! zelfs mijn kleine man van 3 heeft er van genoten
om 15:27
Ah, dat vind ik altijd zo leuk om te horen! Bedankt voor je reactie. 🙂
om 21:40
Wat was dit ontzettend lekker, het leek wel of we in een restaurant aten! Echt verrukkelijk. Bedankt voor het recept.
om 14:54
Haha, superleuk om te horen Marieke! 🙂
om 16:12
Wat eten jullie erbij? Pasta?
om 09:45
Dat verschilt steeds Claudia. Pasta, rijst, sla met brood, gebakken aardappels: het smaakt er allemaal lekker bij!
om 21:19
Hoi Annemiek hoe lang moet de kip nog in de oven?
om 14:59
Hoi Nicole, staat in het recept hoor: ‘Bak 20 tot 30 minuten in de oven, of totdat de bovenkant goudbruin en de kip gaar is.’
om 18:12
Hallo Annemiek
Zo te zien naar de reacties is het een super recept.
Gisteren gegeten met de kinderen, het was een succes.
Ik heb de kip in lange repen gesneden en omwikkeld met ontbijtspek dan heb je ook niet zulke grote stukken en makkelijker te verdelen.
Als dessert warme appel / boter met suiker/kaneel en spijs gerecht uit de oven
ijs erbij……HEERLIJK !
Dank je wel !
Groetjes Anneke
om 09:51
Mmmmm Anneke, dat klinkt inderdaad als een feestmaal! 🙂
om 20:26
ik heb dit vandaag gegeten het was heerlijk!!!!!! super lekker
om 13:14
Hoe hoog mag ik de oven zetten?
om 19:46
200 graden staat in het recept
om 15:43
Onze zoon kwam zojuist in de keuken en zei “hmm…wat ruikt het hier lekker”
Dus als het net zo lekker ruikt als dat het smaakt, dan hoor je ons niet klagen
om 10:28
Haha, dat is altijd een goed teken. Hoop dat het net zo lekker gesmaakt heeft Willeke! 🙂
om 19:39
Heb het recept vanavond gemaakt en de saus zag er super goed uit maar in de oven is hij helemaal geschift, hoe kan ik dat voorkomen en wat is er fout gegaan want het is een heerlijk recept.
om 10:28
Hoi Connie, wat jammer zeg! Mag ik vragen wat voor room je gebruikt hebt?
om 20:52
Koksroom
om 11:53
Ik had gisteren net hetzelfde probleem. Ook kookroom gebruikt. Champignons waren droog vooraleer ik de wijn er bij deed. Of mag de saus niet mee in de oven?
om 12:13
Hoi Nadine, room kan idd gaan schiften bij warme bereidingen. Hoe hoger het vetpercentage in de room, hoe kleiner de kans dat dit gebeurt. Slagroom bevat bijv. meer vet dan kookroom maar aan kookroom is weer bindmiddel toegevoegd om de kans op schiften te verkleinen. Tips? Zorg dat de room op kamertemperatuur is als je hem toevoegt aan de warme bereiding en laat de room niet te lang op hoog vuur meekoken. De saus moet wel mee in de oven. Hopelijk gaat het de volgende keer wel lukken! 🙂
om 19:51
Dit gerecht is waanzinnig lekker !!!
Hebben echt genoten ??
om 19:42
Ik heb het resept met vis kabeljauw ingewikkeld met rauwe ham gemaakt en u resept gevolgd .super lekker die combinatie van vlees en vis.
De volgende keer doe ik het met kip
om 17:49
We hebben het gerecht net gegeten, smaakte echt lekker. Ik heb de saus ook een beetje ingedikt.
Met pasta was een goede combinatie.
Weet je soms nog een recept voor ook zo’n lekkere salade erbij?
om 10:47
Hier staat vast wat lekkers voor je tussen Ine: https://www.keukenliefde.nl/category/menu/salades/
om 18:26
Heerlijk recept en dus wil ik er meerdere mensen van laten genieten en het maken met 1e kerstdag…
Alleen zou ik het heel graag een dag van tevoren klaar maken maar kom ik er niet helemaal uit… Kan ik de dag van tevoren het gehele gerecht maken? Dus en kip en champignonsaus in de oven en dan de volgende dag opwarmen? Wordt de kip dan niet te droog? Want als ik de kip alleen zou aanbraden dan is dat toch niet goed omdat hij dan niet volledig gaar wordt?
om 09:33
Hoi Vera, je kunt hem prima van tevoren maken zoals je zelf aangeeft. Dat de kip nog niet volledig gaar is maakt niet uit, want je verhit alles later alsnog door en door.
om 15:41
Ik ga hem maken met kerst lijkt me zo lekker en al die verhalen. Hmm..
om 16:10
Gister gemaakt, Geweldig lekker..!! Heb er wel een kwart kip bouillonblokje bij gedaan
om 09:50
Leuk om te horen Sjan!
om 10:53
Hoeveel calorieën zit er in dit gerecht per persoon?
om 14:02
wij drinken geen wijn dus wil ik eigenlijk niet gebruiken moet dat dan door iets vervangen worden of kan ik het weg laten
om 19:43
Hoi Johanna, je kunt de wijn gewoon weglaten.
om 02:23
Als het om de smaak gaat dan gewoon weglaten, als het om de alcohol gaat wel doen, want de alcohol vervliegt wel in die tussentijd.
om 18:09
Net gegeten. Het was heerlijk! Zelfs de kids vonden het lekker (nadat papa alle champignons eruit had gegeten). Volgende keer maak ik de saus iets dikker.
om 02:21
Haha, mijn dochter van anderhalf die steelt gewoon de champignons van bord, dus deze papa is minder blij dan dochterlief. Maar ik kom niks tekort, dus ben alleen maar blij. Ze pakt ook de tuinbonen, bloemkool, spruiten, wortel, doperwten, mais etc van mijn bord af. Ik was zelf als kind een extreem moeilijke groente eter, maar door mijn beroep alles leren eten, en ik juich dit “pikken”van mijn bord dan ook toe, want dan krijgt ze gewoon spelenderwijs vitamines binnen. Als hobby kok en medewerker bediening in de horeca heb ik vanaf het begin alles vers gekookt voor mijn Romy, en ik doe op deze site ook hele leuke ideeen op. Soms volg ik precies het recept, en vaak geef ik er een draai aan naar onze eigen smaken. Maar dit recept ga ik morgen maken, want dan kan Romy lekker de super gezonde champignons mee eten, en de broccoli die ik erbij ga maken.
om 17:01
Als je dit recept met varkenshaas gaat maken hoe kang moet dit dan in de oven?
om 02:30
Ik zeg, afhankelijk van de grootte tussen de 12 en 18 minuten in de oven nadat je hem in de pan rondom bruin gebakken hebt. Varkenshaas mag nog best een klein beetje rose zijn, maar ook niet te veel. Als je varkenshaas volledig grijs is van binnen is hij zeker gaar, maar ook tamelijk droog, dat is zonde vind ik voor zo’n mooi stukje vlees. Ik zeg altijd, herhaling is de beste leerschool. Dus mislukt het een keer, jammer dan, probeer het nog een keer, dan bouw je ervaring op.
om 19:22
Zojuist uitgeprobeerd, heerlijk, ik ga het met kerst maken voor 14 personen
Tot hoever kan ik het bijvoorbeeld een dag vantevoren klaarmaken? Ik denk toch dat het lekkerder als je de campignonsaus vlak voor het de oven ingaat klaarmaakt.
om 09:37
Je kunt de champignonsaus ook al van tevoren klaarmaken Jolanda. Doe hem dan nog niet over de kip maar bewaar apart. Vlak voor serveren verdeel je de saus over de kip en gratineer je hem in de oven.
om 13:22
Gister voor het eerst gemaakt dat was toch wel even smullen.
Al moet ik eerlijk zijn vond het wat aan de zoute kant heb er verder helemaal geen zout bij gedaan maar denk dat het door het spek komt de volgende keer doe ik er wat minder om heen.
Maar dit gaan we zeker nog een keer eten.
om 09:15
Leuk om te horen! 🙂
om 15:51
Afgelopen zaterdag gemaakt en het was heerlijk! En heel fijn dat je het vantevoren klaar kan maken. Alleen nog maar even in de oven ?
om 17:26
Ziet er heerlijk uit! Ik ga hem meteen maken nu! Kunnen er ook zongedroogde tomaatjes in?
om 14:02
Ja hoor, dat kan.
om 09:37
Met wat kan je dit allemaal eten? Lijkt me heerlijk, maar alleen kip in champignon saus is ook maar zo kaal
om 14:02
Gebakken aardappels, pasta, rijst, of wat jezelf maar lekker vindt Shama. 🙂
om 14:01
Gisteren klaargemaakt voor een etentje voor mijn schoonmoeder. Was een groot succes. Ook dit was weer schandalig lekker ?
om 13:55
Haha, dat hoor ik graag! 😉
om 20:34
Het lukte me niet om de champignonsaus ingedikt te krijgen. Toen heb ik op Keukenliefde het recept voor chamignonsaus opgezocht. Ik zag daarin dat er bloem en 250 ml runder bouillon toegevoegd moest worden. Dat was idd de oplossing. Een heerlijke saus.
om 19:57
Leuk om te horen dat de saus nu naar je zin is Carla! 🙂
om 09:10
Hoe en waar bewaar je de schotel het best als je het op voorhand reeds zou maken zodat het als de gasten er zijn, juist nog in oven moet geschoven worden? thx
om 10:56
Afgedekt in de koelkast of kelder bewaren en dan afbakken.
om 13:11
Kan ik de schotel ook al een paar uur eerder maken en dan later in de oven?
om 16:52
Ja hoor Gerda, dat kan!
om 15:51
Nu de schotel in de oven staan, ben erg benieuwd. ik zie alleen maar positieve reacties. dus het komt goed.het ruikt in elk geval al heerlijk.
om 20:25
Erg lekker en zeker met kippendijen, want dan extra mals.
om 20:11
Met kippendijen kan inderdaad ook prima Mirte!
om 21:46
Bedankt voor dit geweldige recept. We hebben genoten!
om 21:43
Bedankt voor dit geweldige recept! We hebben genoten!
om 16:51
Graag gedaan Carlo. Superleuk om te horen dat het gesmaakt heeft! 🙂
om 14:56
Ovenschotel met kip was echt heel erg lekker dank je wel voor het recept
om 10:14
Leuk om te horen Marina! 🙂
om 14:00
Ziet er OVERHEEEERLIJK uit!
een vraagje, moet er per se witte wijn in?
Geeft het een meerwaarde?
om 11:41
Ik kook graag met witte wijn, het geeft net een extra smaakdimensie aan de saus. Maar je kunt het ook gewoon weglaten. Als je nooit wijn drinkt en het dus ook niet in huis hebt is het zonde om er een fles voor te kopen.
om 11:05
Als je de wijn weglaat moet je dit dan vervangen door water?
om 19:40
Was OVERHEERLIJK…zelfs mijn man, die niet zo van “crème” sausjes houd, vond het “een blijvertje”?? en om mijn eigen vraag te beantwoorden ? “hoelang moet het gerecht nog in de oven?” Ik had de kipfilets in de saus terug gelegd en met de deksel op de pan nog zo’n 20 minuten laten pruttelen. Daarna 10 minuten met de kaas in de oven! Perfect??
om 15:27
De oventijd staat in het recept vermeld Hennie, maar fijn om te horen dat het gelukt is! En dat het goed gesmaakt heeft! 🙂
om 16:42
Lijkt me overheerlijk? Ik ga het morgen maken. Allleen vroeg ik me wel af hoelang de schotel in de oven moet blijven?
om 15:22
Staat erbij Hennie! 🙂
om 17:45
Kan dit gerecht ook in de cockpot/slowcooker worden bereid?
om 15:19
Ja, dat denk ik wel Tineke.
om 08:17
Smaakte voortreffelijk . Zelfs de kinderen vonden het heerlijk.
om 08:48
Leuk om te horen Bianca! 🙂
om 09:41
Wat een heerlijk gerecht zeg.
Wat hebben wij gesmuld gisteren.
Zeker voor herhaling vatbaar.
om 07:50
Leuk om te horen Saskia! 🙂
om 12:20
Gisteren dit recept gemaakt voor 8 eters en het was heerlijk, allemaal flink zitten smullen.
groetjes
om 07:36
Leuk om te horen Gwen! 🙂
om 22:43
Het was heerlijk. Kan ik dit recept of gedeeltelijk van te voren maken?
om 09:54
Ja hoor Anja, dat kan.
om 08:54
Gisteravond gemaakt, wat een heerlijk recept. We hebben zitten smullen. Saus was perfect!
Lekker met boontjes en aardappelkroketjes 🙂
om 09:34
Leuk om te horen Elisa!
om 08:54
Gisteravond gemaakt, wat een heerlijk recept. We hebben zitten smullen. Saus was perfect!
om 18:48
Heerlijk recept! Bij mij bleef de saus ook te dun. Waarschijnlijk te ongeduldig geweest met inkoken. Maar de smaak was zalig. Het leek wel kerst!
om 09:33
Haha, ja dit gerecht kun je rustig serveren tijdens het kerstdiner. 🙂 Leuk om te horen dat het gesmaakt heeft!
om 15:35
Zie ik een schaaltje bloem op de foto of is dat wat anders? Ik kom het niet tegen in het recept?
om 18:43
Hoi Angela, dat klopt inderdaad, de bloem heb ik niet gebruikt. Als je het vocht uit de champignons goed laat inkoken/verdampen is het niet nodig om de saus te binden met bloem.
om 13:14
Ik heb het recept ook met kippedijen gemaakt. Heerlijk mals en de smaak van de saus super lekker alleen was hij waterig hoe kan dit. Heb halfvolle slagroom gebruikt
om 15:38
Misschien heb je de champignons niet hard genoeg aangebakken en het vocht laten verdampen?
om 11:26
Al twee keer gemaakt, super lekker!
Ik ben een boek aan het schrijven ‘Koken en recepten voor de echte beginner’, een variatie hierop komt er zeker in. Vanaf februari begonnen met koken en gaat aardig goed af.
Ik snij eerst schuine sneden in de kip en dan peper, zout en kruiden erin schuiven met lepel, dan spek eromheen.
Ook eer penne ‘rare’ gekookt en hier eerst de ovenschaal mee bedekt, zo ontstaat een ‘een-pans’ gerecht.
Uw gerecht met de saus is super!
om 15:19
Leuk om te horen dat dit gerecht zo goed bij je in de smaak valt Henri. Succes met je boek, ik ben er heel benieuwd naar!
om 19:18
Hallo Annemiek
Het is een heerlijk recept en heb er van genoten met de familie.
Nou had ik een vraagje, ik maak altijd paprika`s gevuld met gehakt soms maak ik er een saus onder van tomaten, maar dat is geen succes. Misschien heb jij iets anders.
Alvast bedankt!
Groetjes Anneke
om 08:17
Hoi Anneke, leuk om te horen dat het iedereen goed gesmaakt heeft! Mag ik vragen waarom de tomatensaus geen succes is? En vul je de paprika’s alleen met gehakt, of ook met rijst?
om 11:08
Ik vul ze alleen met gehakt en bak dan vervolgens een uit met aan vullend blik tomaten en wat kruiden en zo in de oven of het is te zuur van de tomaten of te droog .Maar ik dacht dat jij misschien een beter recept had.
Dan doe ik het in de oven / magnetron 20 min op 360 watt en 200 gr oven
om 12:10
Aha, dit recept maak ik regelmatig en vind ik erg lekker. Is zonder tomatensaus.
https://www.keukenliefde.nl/gevulde-paprika-met-gehakt-en-rijst/
om 19:18
Dank je wel voor het mee denken, ik zal dit beslist een keer maken
je hoort nog hoe het smaakt
Fijn weekend Groet Anneke
om 15:15
Graag gedaan Anneke. Ik ben benieuwd! 🙂
om 10:37
tomaten (ook tomatenpuree) moet je ontzuren. Dit doe je Door ze een tijdje goed te laten meebakken. eventueel iets suiker bijdoen kan ook
gerard
om 12:06
Ziet er heerlijk uit , ga het zeker proberen
om 16:43
Heerlijk recept! Ik heb deze met kippendijen (zonder bot) gemaakt. Vind ik persoonlijk wat malser dan kipfilet.
om 08:31
Leuk om te horen dat het gesmaakt heeft Femke. Met kippendijen kan het inderdaad ook prima!
om 13:05
gelukkig je bent er weer ik had je al gemist
om 11:55
Kan er i.p.v. slagroom ook kookroom gebruikt worden. Ik vind slagroom vaak zo vet en zwaar.
om 12:00
Ja hoor Myrna, dat kan!
om 16:21
ziet er goed uit en ga ik zeker proberen
om 13:42
Ik had alle ingrediënten in huis en wist niet meer van welke site het kwam. Eerst dacht ik van leukerecepten.nl ( ook een aanrader) maar nee dat was hem niet. Toen zelf gaan kokkerellen en het was echt heerlijk. Later kwam ik via een FB reactie er achter dat het van deze site kwam. Het enige verschil was dat ik de kip rauw met het spek in de schaal heb gedaan en geen witte wijn erbij. De kip was erg mals kan soms zo snel droog worden. Volgende keer volg ik het recept van Jacqueline dan weet ik het verschil gelijk.
om 10:24
het recept staat ook op smulweb
om 12:19
Ja, helaas is het onmogelijk om het kopieëren van recepten tegen te gaan. Je kan alleen maar hopen dat mensen zo fatsoenlijk zijn om er bronvermelding bij te zetten…
om 19:34
Net gegeten…echt zalig!
om 23:10
Ziet er heerlijk uit! Ga het zeker uitproberen.