Ovenschotel met prei en gehakt

Ovenschotel met prei en gehakt

Deze ovenschotel met prei en gekruid kerrie-gehakt maak ik op verzoek speciaal voor Sigrid. Ik ontving van haar namelijk deze e-mail:

Dag Annemiek, als eerst de complimenten over je site! Dankzij jou maak ik nu eindelijk heerlijke recepten zonder pakjes en zakjes! Een tijdje terug heb ik volgens mij de aardappel-preischotel van je site geprobeerd. Hij was heerlijk, maar ik kan het recept niet meer terug vinden. Ben ik in de war met een andere site of heeft het recept echt op je site gestaan? HELP, mijn familie vond hem heerlijk! Hartelijke groeten Sigrid

En inderdaad … dat recept stond nog niet op KeukenLiefde. Ik antwoorde Sigrid dat ik de preischotel heel graag voor haar wilde maken als ze kon aangeven wat er ongeveer in zat. Prei, gehakt gekruid met kerrie, zelfgemaakte aardappelpuree en geraspte kaas; dat moesten de ingrediënten zijn. De volgende dag ging ik er mee aan de slag. Nu ben ik heel soms een heel klein beetje eigenwijs. Heel toevallig die dag ook. Ik wilde er mijn eigen draai aangeven en gebruikte in plaats van aardappelpuree aardappelschijfjes; ik denk namelijk dat dat nog lekkerder is.

Dus Sigrid, deze is speciaal voor jou! Ik hoop dat je er samen met je familie heerlijk van gaat smullen en ben erg benieuwd of hij net zo lekker is als de vorige …

Hoofdgerecht – 4 tot 5 personen – 15 minuten + 25 minuten in de oven

Ingrediënten

 • 750 g voorgekookte aardappelschijfjes, kant-en-klaar gekocht of zelf maken*
 • 400 g rundergehakt
 • 500 g prei, over de lengte opensnijden, grondig wassen en fijnsnijden
 • 2 tenen knoflook, fijngehakt
 • 1 runderbouillontablet
 • 1 flinke el curry madras, of milde kerriepoeder
 • 200 ml slagroom, crème fraîche, of kookroom
 • 1 ei
 • 150 g geraspte kaas
 • Plantaardige olie om in te bakken

*Kook verse aardappels in de schil in licht gezouten water, totdat ze gaar zijn en pel ze direct. Helemaal laten afkoelen en vervolgens in plakken snijden.

DSC_5296_800x544

Verder nodig
Koekenpan, grote ovenschaal

Bereiding
Vet de ovenschaal in en verwarm de oven voor op 220 graden.

Verhit een koekenpan met wat olie en bak de prei en knoflook op middelhoog vuur, totdat de prei geslonken is, circa 5 minuten. Voeg het gehakt, curry madras en verkruimelde bouillontablet toe en roer het gehakt met een vork rul.

DSC_5298_800x536 DSC_5299_800x530

Meng alles goed door en bak zachtjes verder, totdat het gehakt gaar is.

Verdeel de helft van de aardappelschijfjes over de bodem van de ovenschaal en verdeel het gehakt-preimengsel eroverheen.

DSC_5301_794x600

Dek af met de rest van de aardappelschijfjes.

DSC_5306_800x554

Klop de room los met het ei en breng lichtjes op smaak met zout en peper, schenk dit mengsel over de aardappels. Bestrooi tot slot met de geraspte kaas en bak in de oven circa 20 tot 25 minuten, of totdat de bovenkant goudbruin is.

DSC_5311_800x426

Laat voor serveren minstens 5 minuten afkoelen.

Ovenschotel met prei en gehaktDSC_5343_800x536

Eet smakelijk!

Ovenschotels, Winterrecepten, Hoofdgerechten, Budgetrecepten, Ovenrecepten, Vleesrecepten

Smaakt dit recept naar meer? Wist je dat we twee kookboeken hebben uitgebracht?

Inspiratie nodig voor het avondeten? In KOKEN MET KEUKENLIEFDE en KOKEN MET KEUKENLIEFDE FAMILIEGERECHTEN vind je 75 makkelijke én originele hoofdgerechten voor elke dag!

Bestel ze hier

(131 stemmen)
165 reacties

Deel je liefde

 1. Judith

  Lekker gerecht, bedankt voor het recept. Bij mij was de schotel wel erg nat, wat heb ik wellicht verkeerd gedaan? Ik heb kookroom gebruikt ipv slagroom, zou dat de oorzaak kunnen zijn?

  1. Hoi Judith, vocht kan diverse oorzaken hebben. Als het prei/gehaktmengsel te nat is kun je het overtollige vocht afgieten. Of je kunt een extra ei toevoegen aan de room. Of je kook- of slagroom gebruikt zou volgens mij niet zoveel uit moeten maken. Wel fijn om te horen dat het gesmaakt heeft. 🙂

 2. Melissa

  Ik woon in het buitenland en neem elke keer pakjes en zakjes mee als ik even in nederland ben, en elk weekend maakte ik dan iets, zo dee ik er lekker lang mee, nu met dat corona gedoe zit ik elke dag thuis en was alles snel op, jouw website gevonden toen ik zocht naar het recept van de preischotel (het zakje)die ik zo lekker vind, en hij smaakt precies hetzelfde, nu heb ik helemaal geen pakjes en zakjes meer nodig met al jouw geweldige recepten, hartstikke blij!

  1. Wat leuk om te horen Melissa dat het goed smaakte en dat onze recepten je inspireren om zonder pakjes en zakjes te koken! 🙂 Groetjes uit Holland!

   1. Ron

    Echt al zo vaak gemaakt nu, en het blijft smullen. Echt een top recept! In NL is het supermarkt gehakt wat ‘natter’, ik woon in België en met beter gehakt is het helemaal niet vochtig.

 3. memsam

  Heerlijk recept. Maar hoe sla je dit recept op?

 4. Alieke

  Heerlijk! We hebben alle 4 gesmuld, inclusief onze kindjes:) Ideale schotel voor het weekend. In de oven en later lekker aan tafel. Ga ik zeker vaker maken! Had er zelf nog een uitje doorheen gedaan en meegebakken met het gehakt. Zeker een aanrader!

  1. Leuk om te horen dat zelfs de kids ervan hebben gesmuld! 🙂

  2. Lucie

   Chips, ik zet hem nét in de oven nu…..zonder uitje! Next time dan maar. Goeie tip!

  3. Lucie Sneep

   Chips, ik zet de schotel nét in de oven….zonder uitje. Goeie tip, doe ik volgende keer wel! Prima ovenschoteltje ook!

 5. Willemijntje

  was heel lekker goed gelukt voor herhaling vatbaar .

  1. ???

 6. R. Wenteler

  Ik was ook op zoek naar een preischotel met aardappelpurree, maar deze is vele malen lekkerder! Komt denk ik ook doordat de prei opgebakken wordt en niet gekookt. Mijn mannen vinden het heerlijk!

  1. Leuk om te horen dat het gesmaakt heeft! 🙂

 7. Ada Jongetjes

  Geweldig recept.heerlijk gegeten dankjewel voor het recept!

 8. natasjameulman

  Een vraagje :1 flinke el curry madras is dat een poeder of vloeistof? Ik kan het niet vinden in de supermarkt.Heb je misschien een afbeelding hiervan? Groetjes, Natasja

  1. Hoi Natasja, ik gebruikte curry madras poeder van Jonnie Boer, zo’n blikje. Maar kerriepoeder is ook heel lekker hoor.

   1. Martine

    Wij gebruiken altijd de garam masala van Jonnie Boer. Effe anders en ook erg lekker! Ik zie hier onder nog mijn reactie op dit recept van mei vorig jaar. En deze staat inderdaad zeker elke twee weken wel een keer op tafel!

 9. Ben

  Ziet er erg goed uit en zeker met die mooie foto’s. Daarom ben ik het op dit moment direct aan het voorbereiden en maken. Bedankt voor je recept.

 10. Lucie

  Echt een zálig gerechtje!! Super dat hier gewoon slagroom gebruikt wordt ook, i.p.v. melk (AH-recepten bv.) en dat is te proeven! Heb het ook met aardappelschijfjes gemaakt; véél lekkerder!

  1. Hoi Lucie, ja dat proef je zeker! 🙂 Volle room geeft een veel vollere en fluweelzachte smaak! Leuk om te horen dat het gesmaakt heeft.

  2. Ellen & Joeri

   We hebben lekker zitten smullen. De 2e ronde staat nu in de oven, met een beetje van ons zelf er in! ;-). Dit recept is zeker de moeite waard. Dank je wel voor het delen.

  3. Ellen en Joeri

   Wij maken hem nu voor de 3e keer. Mijn vriend is groot fan. Ook na het invriezen, even opbakken in de koekenpan smaakt het naar meer. Ik doe nog een beetje paneermeel over de bovenste laag voor een knapperige bovenkant. Hmmmm…we hebben er weer in in! Dank je wel voor het heerlijke gerecht!

   1. Wat leuk om te horen dat hij zo goed in de smaak valt! Goed idee van dat laagje paneermeel!

  4. Johan

   Ik heb het gisteren gemaakt met plakjes zoete aardappel. Super lekker.

 11. Nel rosman

  Lijkt me een heerlijk recept ga het morgen maken, ik moet zeggen dat je heerlijke dingen klaarmaakt, groetjes Nel Rosman.

  1. Leuk om te horen Nel! Ben benieuwd hoe het gesmaakt heeft! 🙂

 12. Wilfred

  Lekker recept! Gehakt hier vegan style en prei werd deels witlof. Kaasblokjes die over waren en rode paprika er ook maar bijgedaan.

  1. Terra

   Lekker vegan, kaasblokjes >_<

 13. Martine

  Wat een heerlijk recept. Deze staat bij ons bijna iedere week op tafel. Dank voor dit blijvertje!

  1. Superleuk om te horen Martine! 🙂

 14. Celia Bax

  Hij was HEERLIJK maar ben geen fan van garam masala dus heb het met Surinaamse Masala gedaan ! En is absoluut een blijver????

 15. Ineke Coesel

  Goedemorgen. Vandaag maak ik de preischotel voor de tweede keer. Eerst voor mijn vriendinnen, waarvan er een niet al te kruidig eten verdraagt. Ik proefde het gehakt met de volle eetlepel garam masal kruiden en kreeg het benauwd! Wat was het heet en kruidig. ? !! Toch de schotel verder bereid, maar wat maakten deze kruiden het eten bijzonder en door alle ingredienten tezamen was het een groot succes…dus weer gaat de volle eetlepel met garam masala erin! Een heerlijk gerecht. Bedankt!

 16. Liesbeth

  Vandaag deze ovenschotel gemaakt en hij werd door heel het gezin met veel smaak gegeten.
  Dankjewel voor het recept ?

 17. Rene

  Wederom een hele lekkere tip. Soms is het zo simpel….
  Had alleen moeite om ringen van de doorgesneden prei te maken ?

  1. O haha, bedankt voor je oplettendheid, ik heb het aangepast! 🙂

  2. Lucie

   Je moest de preien in de lengte eerst doorsnijden stond er toch? Dan heb je halve preitjes en kan je makkelijk halve ringen ervan snijden.

 18. Yvonne

  Was heerlijk. Heb er zelf nog paprika aan toegevoegd.

 19. Sharon

  Kan je ook ipv crème fraice Griekse joghurt gebruiken?

  1. Ja hoor Sharon, dat kan!

 20. Gertiene

  Wij hebben vandaag genoten van deze preischotel! Vandaag crème fraîche gebruikt.. volgende keer denk ik kookroom.. vond dat namelijk iets minder lekker..
  Ga nu zeker op zoek naar meer recepten op je site ?

  1. Leuk om te horen Gertiene! 🙂

 21. Vivian

  Hoi Annemiek, Zou deze ook lekker zijn als ik er ipv kerrie , Tex Mex kruiden van Verstegen in verwerk.?

  1. Ik ken die kruiden niet Vivian, maar als jij ze lekker vindt, waarom niet! Gewoon lekker uitproberen. 🙂

 22. Marjolein

  Hallo Annemiek, zojuist deze schotel gemaakt.,…wij allemaal (2 volw. en 4 kinderen – waarvan 1 hele lastige eter) vonden heet heerlijk!

  1. Leuk om te horen Marjolein! 🙂

 23. Elisa

  Vanavond gemaakt! Iets van het recept afgeweken doordat ik niet genoeg prei had maar nog wel champignons. Die kerrie smaakt er echt heerlijk bij!

 24. Lidi

  Vanavond gemaakt. Heerlijk !

  1. Leuk om te horen! 🙂

 25. Erik Derkink

  Heerlijke preischotel gemaakt met de aardappelschijfjes.
  Lekkerder en nog sneller.
  MNM heerlijk genoten.
  Schaal leeggegeten

  1. Tiny

   Ik ga hem morgen maken voor mijn kleinkinderen

  2. BEdankt voor je reactie Erik, altijd een mooi compliment als de schaal leeg gaat.

 26. Ienepien

  Ik maak dit regelmatig met hier en daar soms wat variatie.Maar ik bak ALTIJD eerst het gehakt rul (dan heb je ook geen olie of boter nodig, dat scheelt weer vet) Het gehakt kruid ik lekker op smaak met verse zwarte, kerrie, de knoflook en wat cayennepeper en dan pas de prei (of prei met rode en witte ui, paprika en courgette) erbij. De smaken trekken dan veel beter in het gehakt en de groente blijft dan ook naar groente smaken ipv naar het gehakt. Even de groente mee bakken, vuur uit, even 10 minuten laten staan en dan de schotel opbouwen met de aardappelschijfjes en het room-eimengsel met kruiden. Onwijs lekker en zeker een dag later!

  1. Carina VH

   Klopt helemaal, i volg al wat kooklessen en de aangegeven volgorde is echt not done. Eerst het gehakt, dan de rest. Dus jou manier gedaan en heel lekker, wat zoete paprika door de prei is ook een aanrader.

 27. Henriët

  Hoi, even een vraagje..
  Het gehakt dat kruid je niet van te voren?
  Groetjes Henriët

  1. Hoi Henriët, je hoeft het gehakt van tevoren idd niet te kruiden, het bouillonblokje geeft genoeg smaak.

  2. Ienepien

   Ik doe het wel, veel lekkerder. Bovendien wordt de groente anders veel te gaar en te slap als die eerst de pan in gaat.

 28. Jenny Moubis

  We hebben hem net op en de schaal is helemaal leeg! Heb er spinazie en paprika doorgedacht. Is een blijvertje. Dank je wel.
  Groetjes Jenny

  1. Een lekkere twist Jenny!

 29. Blom

  Hoi,

  Heerlijk zoveel liefde in de keuken(-gerechten)!

  Ik heb ipv 1 eetl. kerrie 1theel cucuma en 1 theel. kerrie gebruikt.
  Mooiere intense kleurspektakel en gezond ?

  1. Bedankt voor de tip! 🙂

 30. Carolien

  Hij staat weer in de oven….. ik heb er zo’n zin in!!! Vorige keer heerlijk van gegeten. En zelfs mijn (niet al te makkelijk etende) kinderen aten zonder mopperen hun bordje leeg! Ga meer recepten van je uitproberen.
  Door het eetgedrag van de kinderen is de lust tot koken me de laatste jaren een beetje vergaan. Maar ik krijg er toch steeds meer zin in op deze manier!! Thanks!!

  1. Wat een mooi compliment Carolien! Leuk om te horen dat het hele gezin geniet van mijn recepten! 🙂

 31. Ina Zandbelt

  We hebben net jouw ovenschotel prei/gehakt gegeten….hij was heeerlijk!en dan druk ik mij nog voorzichtig uit…de mannen bleven maar opscheppen!bedankt voor je recept!
  Groetjes Ina.

  1. Hahaha, superleuk om te horen Ina!! 🙂

  2. Martijn de Huisman

   Wat ik zelf helemaal het einde vind is op de bodem van de schaal gehakt,dan een laag met haricots verts en dan tot slot een laag met aardappelschijfjes,dit afstrijken met aardappel anders pikant (die is t lekkerst) of een andere variant,vervolgens 25 minuten in de oven op 220 graden,3 minuten laten koelen en dan opscheppen.Eet smakelijk

 32. Petra van den Bosch

  Gisteren dit recept gemaakt, omdat ik vandaag weinig tijd had te koken, ik moet zeggen: net gegeten en het was heerlijk! 30 minuutjes onder alufolie op 175 graden en daarna nog 10 minuten zonder folie.
  Iedereen heeft gesmuld!

  1. Superleuk om te horen Petra! 🙂

 33. Ursula

  Vandaag gemaakt en het was echt heerlijk. De borden waren allemaal leeg.
  Mijn dochter is vegetariër dus heb ik voor haar de prei zonder het gehakt klaargemaakt.
  Op de eerste laag aardappel plakjes brie gelegd toen prei, aardappel en de kaas.
  Ze heeft twee keer opgeschept
  Ga ik zeker vaker maken.
  Bedankt voor het recept.

  1. Mmmm, die vega variant klinkt ook goed! 🙂

 34. Raghna Willink

  Gisteravond gegeten en ik moet zeggen het hele gezin vond het erg lekker. Dit gerecht komt vaker op tafel te staan!!

 35. Wat een heerlijk recept. Schaal was leeg 🙂

  1. Haha, het mooiste compliment! 🙂

 36. Sabrina

  Het was hartstikke lekker. Dankjewel voor het recept!

 37. Karin van Altenborg

  Dag Annemiek, zoekend op internet naar “preischotel” kwam ik bij jouw site terecht. Vandaag deze preischotel gemaakt. Mijn man en ik vonden hem heerlijk! Zo simpel om te maken ook. Ik ben begonnen om te zoeken naar recepten die we regelmatig eten, maar dan zonder pakjes/zakjes. Is toch beter en meestal goedkoper. Deze preischotel komt heel dicht in de buurt van de pakjes variant!!

  1. Superleuk om te horen dat jij en je man ervan gesmuld hebben! 🙂

 38. Malice B

  Dit recept vanavond gemaakt. Gedeeld door 2, omdat we met zijn tweeën zijn. Ik had nog wat champignons over van het weekend en deze er ook in verwerkt. En ipv de garam massala de kerriepoeder gebruikt.
  Ik kan niet anders zeggen dan weer een top recept! Heerlijk, zeker voor herhaling vatbaar!

  1. Leuk om te horen! 🙂

 39. Ariane Koch

  Afgelopen dinsdag heb ik dit recept gemaakt. Verrukkelijk. Ik had wel garam masala (pure kruiden) gebruikt en niet de milde kerrie. Die smaak van de kruiden maakt het extra lekker.

 40. Agnes

  Hoi Annemiek
  Vandaag de ovenschotel prei en gehakt gemaakt en gegeten.
  De hoeveelheden aangepast voor 2 personen.
  Wat is die lekker zeg,voor herhaling vatbaar.

  1. Superleuk om te horen Agnes! 🙂

 41. Albertine

  Héérlijk!
  Stond vorige week op tafel en vandaag maak ik hem weer, iedereen smulde er van.
  Bedankt!

  1. Heel leuk om te horen Albertine! 🙂

 42. Alexandra

  Ik heb net de ovenschotel gemaakt, echt heerlijk ben blij met dit recept.

  1. Leuk om te horen Alexandra!

 43. ariew

  Nou annemiek.
  Ik heb gister je recept gebruikt voor deze ovenschotel.
  Heerlijk gegeten. Zelf de kids die niet zulke makkelijke eters zijn vonden het heerlijk.
  Ik ga nog ff verder neuzen tussen je recepten.

  1. Leuk om te horen Arjan! Benieuwd wat voor lekkers je nog meer gaat maken. 🙂

 44. jannie

  staat nu bij ons in de oven ..ben benieuwd

  1. Leuk! Hopelijk heeft ‘ie goed gesmaakt Jannie. 🙂

 45. Viv

  Voor het eerst in m’n leven een ovenschotel gemaakt. En deze site was erg gebruikers vriendelijk. Dankzij de foto’s, fijn! Staat NU in de oven. Ben benieuwd

  1. O wat leuk om te horen Vivian! Ben heel benieuwd wat je ervan vindt … 🙂

 46. Chris

  Was erg lekker! Heb de curry madras van Jonnie boer en wat hot curry gebruikt, zoals iemand anders hier voorstelde. Verder heb ik een paar rode paprika’s en wat champignons toegevoegd. Voor herhaling vatbaar!

  1. Dat klinkt inderdaad heerlijk Chris!

 47. Astrid

  Ik heb hem gemaakt de schotel en hij was echt superlekker alleen heb ik een halve el pittige kerrie en een halve el milde kerrie gedaan en als extra daar wij wel van pittig houden ook nog wat cayennepeper. Inderdaad veel lekkerder dan een pakje.

 48. Michelle

  Vandaag je recept geprobeerd, aan de kookroom heb ik nog 1 flinke tl grove mosterd en 1 flinke tl fijne mosterd toegevoegd voor iets meer pit, hij was verrukkelijk en staat bij mijn dochter (lastige eter!) met stip op nummer 1. Mijn dank en complimenten aan jouw adres 🙂

  1. Hoi Michelle, wat een mooi compliment. Superleuk om te horen! 🙂

 49. Irma

  Nogmaals je preischotel gemaakt, m.i lekkerder ( meer kerriesmaak) met Curry Madras kruiden van Jonnie Boer aangevuld met halve eetlepel hot currypoeder… Dit is een blijvertje!

  1. Bedankt voor de tip Irma. Leuk om te horen dat het gesmaakt heeft. 🙂

 50. Grietje

  Hoi,

  Van plan om dit morgen te maken.
  Hoeveel prei -(en) heb jij ongesneden gebruikt?

  1. Jee, dat is een goede Grietje. Geen idee. Ik schat twee of drie.

 51. gerard

  hallo,

  ik mis wanneer er de knoflook in moet.
  ik ga hem vanavond maken

  groetjes

  1. Goed lezen Gerard … Tegelijk met de prei. 🙂

 52. Angela

  Ik ga de schotel morgen proberen en ben heel benieuwd. Is er voorkeur voor slagroom of crème fraiche of maakt dat niet uit?
  Ik laat zeker even weten hoe het heeft gesmaakt 🙂

  1. Hoi Angela, leuk dat je de schotel gaat maken! Het maakt niet uit wat je kiest, kan met allebei even goed. Ben benieuwd wat je ervan vindt. 🙂

 53. Lesego

  hoi hoi,

  Kan dit ook een dag van tevoren gemaakt worden en i.p.v. aardappelschijfjes, aardappelpuree?

  1. Ja hoor, dat kan prima.

 54. Be

  Vandaag de prei-kerrieschotel geprobeerd. In het verleden deze meerdere malen naar tevredenheid geconsumeerd. Wat er veranderd is aan de receptuur nu hij in een nieuwe verpakking zit weet ik niet maar zowel mijn vrouw als ik weten wel, dat we deze schotel niet meer zullen maken.

  1. Hopelijk is deze zelfgemaakte variant jullie wel goed bevallen! 🙂

 55. Liesbeth

  Hoi, wat een heerlijk en makkelijk recept! Ik kwam het bij toeval tegen, heb het vandaag gemaakt en het was heerlijk.
  Ik heb de prei per ongeluk pas in de pan gedaan nadat ik het gehakt met de knoflook rul had gebakken, maar dat beviel prima – ze bleef daardoor mooi groen.
  Dankjewel!
  Groet, Liesbeth

  1. Heel leuk om te horen Liesbeth! 🙂

 56. m

  Inderdaad erg lekker ercept!
  Ik heb m de tweede keer de (net wat te weinig) prei aangevuld met meegebakken champipgnons en ui.
  O ja, en zuivelvrij! >> amandelroom (zonatura) gebruikt, en ipv de kaas erover, heb ik een korstje gemaakt van amandelkruim. Alleen toen dus wel een iets lagere temp in de oven (anders verbrandt de notenkruim), en dus iets langer erin. Ook errug lekker!

  1. Mmmm, klinkt inderdaad goed Marlene! 🙂

 57. Irma

  Hallo Annemiek,
  Vandaag je preischotel gemaakt! Het was heerlijk…

  1. Toppie! Leuk om te horen Irma! 🙂

 58. Roger

  Hoi Annemiek. Ik heb de ovenschotel zojuist weer eens voorbereid.
  Kan ie straks zo de oven in en serveer ik hem vanavond aan mijn vriendin.
  Uit ervaring weet ik dat dat het begin is van een gezellig en romantisch avondje… 😉
  Dus wil ik je even dubbel bedanken voor dit ove(n)rheerlijke recept.
  Een culinaire groet van Roger.

  1. Haha, dat kan ik me voorstellen Roger. 🙂 Elke vrouw wordt blij van een man die lekker kan koken!

 59. Bert

  Hoi Annemiek,

  Mijn vrouw heeft me dit vanavond voorgeschoteld!
  Het was v e r r u k k e l i j k !
  Dank je wel.

  Groetjes, Bert

  1. S u p e r l e u k om te horen Bert! Graag gedaan. 🙂

 60. Janet

  Hoi Annemiek, Ik ga het recept zo maken. Welke kruiden kan ik het beste gebruiken? Ik heb de Garam Masala, maar ik heb ook de Kerrie masala. Zijn verschillend. Welke is het beste ?

  1. Maakt niet zoveel uit Janet. Gewoon uitproberen, dan kom je er vanzelf achter welke je het lekkerst vindt.

 61. Caat

  Heerlijk, een grote schaal gemaakt voor twee dagen !!

  1. Goed bezig!

  2. Cathy

   Maar hoe warm je het de tweede dag dan op?
   Is de smaak dan nog hetzelfde?

   1. De schotel afdekken met alufolie en opnieuw opwarmen in de oven op 190 graden, ongeveer 30 tot 45 minuten, of opwarmen in de magnetron kan natuurlijk ook. Als je hem opnieuw opwarmt in de oven kan hij iets droger worden maar de smaak blijft hetzelfde. Ik zet altijd een bakje water erbij in de oven zodat hij minder uitdroogt.

 62. Caren

  Wat een heerlijk recept, zonder overheersende smaak van een pakje! Zelf voeg ik nog een in stukjes gesneden rode paprika toe! Lekker voor de variatie!

  1. Lekker Caren, rode paprika. Je eigen draai geven aan een gerecht is altijd een goed idee! 🙂

 63. Maarten

  Hallo.
  Vandaag heb wij met de kookgroep o.a. dit recept exact nagemaakt voor 50 personen,
  (we koken als vrijwilligers iedere week voor oudere alleenstaanden)
  Ze vonden het allemaal erg lekker en voor herhaling vatbaar.
  Gr. Maarten

  1. O wat ontzettend leuk om te horen Maarten! En wat fijn dat er mensen zijn zoals jullie, om deze ouderen extra te verwennen.

 64. Susan

  Uitgeprobeerd en perfect bevonden. Veel smakelijker dan uit een pakje (want vaak veel te zout) en maar 2 minuten langer werk. Heerlijk!

  1. Toppie! Heel leuk om te horen. 🙂

 65. Gea

  Zo lekker!!!! Ik had het nu met stukjes spek; een vorige keer met kabeljauw.
  Dank je wel!!!

  1. Superleuk om te horen Gea! Leuk dat je ermee varieert. 🙂

 66. Amber

  Ik ben zo blij met dit recept!
  Nu kan ik eindelijk de preischotel maken zonder pakje (die niet te vinden zijn in spanje, waar ik woon) EN ik heb eindelijk m’n schoonfamilie aan de lekkere prei ipv doorgekookte prei!

  Daarnaast is dit heel makkelijk zoutloos te koken, maar toch smaakvol (cholesterol van schoonpapa)

  En tja, sindsdien ik dit recept heb, heb ik ook je nieuwsbrief! Blij keukenliefde gevonden te hebben!

  1. En ik ben blij met zo’n leuke reactie Amber! Jij ook bedankt. 🙂

 67. Roy

  Hoi Annemiek,
  Vorige week jouw recept uitgeprobeerd. Simpel en smaakte fantastisch.De kerry(zoet) geeft
  gerecht iets exotisch. Ga het zeker vaker maken. Bedankt!

  1. Leuk om te horen Roy!

 68. Thea

  Een woord voor : verrukkelijk :-))

 69. Poskican

  Variatietip: rozijntjes ( 2 handjes ) toevoegen aan het vlees groente mengsel. Past goed bij de prei aardappel en kerrie smaak! Eet ze!!!!

  1. Lekker! Bedankt voor de tip! 🙂

 70. Bertus

  Geen pakjes en zakjes maar wel een bouillonblokje? Als er iets slecht is… Beetje jammer dit.

  1. Poskican

   Dat meen je niet! wie maakt er nou zelf bouillon man!

  2. Natascha

   De bouillonblokjes van Zonnatura zijn puur natuur. Ze hebben dan wel geen runderbouillon maar dat maakt niet zoveel uit volgens mij. Geen e-nummers etc. Maar het is wel bijna drie keer zo duur als de blokjes van de Knorr. Maar het kan dus wel. Ik gebruik ze altijd en ze zijn heerlijk. Niet zo zout ook!

 71. Maud

  Hoi,
  fantastisch, blijvertje, mijn man vindt het ook zalig. Ik ben zo blij, want Maggi/Knorr etc vind ik altijd veeeel te zout.

  1. Bedankt voor je reactie Maud, fijn om te horen. 🙂

 72. Belinda

  Hoi Annemiek, het is nu 21.30 uur en de prei-schotel heb ik net uit de oven gehaald. Ja, koken kan ook ontspannend werken na een drukke en enerverende werkdag! Morgen wil ik de schotel opwarmen. Heb ik het mooi makkelijk. Hoe kan ik dat het beste doen?
  Ik hoop dat ie morgen lekker smaakt.
  Groetjes, Belinda

  1. Hoi Belinda, je kunt de ovenschotel morgen het beste afdekken met aluminiumfolie en opnieuw opwarmen op 180 graden. Een bakje water op het bakblik ernaast of eronder zorgt ervoor dat de schotel uitdroogt. Je kunt de ovenschotel ook prima opwarmen in de magnetron. Dat vind ik het lekkerst bij ovenschotels met aardappel. Johan mijn man heeft een voorkeur voor de oven.

   1. Belinda

    Ik heb de ovenschotel in de oven verwarmd, maar bleek uiteindelijk toch niet warm genoeg. Toen toch nog maar even in de magnetron. Het smaakte overigens heerlijk. Ik ga dit gerecht zeker vaker maken. Vooral de garam masala kruiden van Jonnie Boer maakte het bijzonder van smaak. Groet, Belinda

    1. Fijn dat het gesmaakt heeft Belinda!

 73. Jasmijn

  Schotel staat nu in de oven. Ben heel benieuwd.

 74. majan

  Hallo Annemiek.
  Vanavond wil ik deze preischotel ook proberen.
  Ik wil creme fraiche gebruiken, moet ik deze ook eerst even wat opkloppen.
  vr.gr.en alvast bedankt Majan

  1. Hoi Majan, misschien iets te laat, maar inderdaad: ook creme fraiche eerst even loskloppen. Ik hoop dat het gesmaakt heeft! 🙂

 75. Marianne

  Onze 2 dochters vinden gekookte prei niet lekker maar misschien wel in een ovenschotel.
  Vrijdag deze ovenschotel gemaakt en wat hebben wij zitten smullen 🙂
  De Garam Masala kruiden maakt het echt af.
  Wij gaan deze ovenschotel zeker vaker eten.

  1. Haha, dat is inderdaad een goed teken: smullende kinderen! Leuk om te horen Marianne!

 76. erna v d laar

  heerlijk oven schotel ik heb aardappel puree op de groenten gedaan en room en kaas er op

 77. Hoi Annemiek. Mijn naam is Laurens Zwaga en woon in Dordrecht.
  Van mijn vriend heb ik deze site ondekt. Ik wil de vragen, of het ook mogelijk is om bij die
  ovenschotels, Want de 1 heeft een elektrische oven en de ander heeft een hete luchtoven , en weer een ander een gewone gasoven. Ik zelf heb een elektrische oven. Dus als ik een oven schotel wil maken, weet ik niet de standen. Wilt U dat alstublieft erbij vermelden. Verder alle lof voor deze site met duidelijke foto’s en instructies. Want deze site staat bij mijn Favorieten. Ik wens U verder heel veel succes, en ga vooral zo door. Groetjes Laurens Zwaga.

  1. Beste Laurens,

   Allereerst bedankt voor je leuke reactie! Ik werk altijd met de ‘gewone’ ovenstand, dus boven- en onderwarmte. Deze stand zit namelijk standaard op de meeste ovens.

   Succes en heel veel kookplezier!

 78. Elisa

  Hier viel de schotel in ieder geval in de smaak! Hij lijkt op de ovendagschotel met prei, maar zo zonder zakjes natuurlijk veel gezonder 🙂
  Voor herhaling vatbaar!

  1. Leuk om te horen Elisa! En inderdaad, de inspiratie voor deze ovenschotel komt van de bekende Maggi ovenschotels. Alleen is deze zelfgemaakte ovenschotel naar mijn mening nog lekkerder en bovendien goedkoper. 🙂

   1. Ruby

    Heb zowel zakje als dit recept geprobeerd. Dit is inderdaad iets goedkoper, maar qua smaak vind ik het zakje toch lekkerder.

 79. Ben erg benieuwd Sigrid… 🙂

 80. Sigrid

  Annemiek, wat ziet dit er heerlijk uit!
  Ontzettend bedankt, ik ga het recept snel proberen.
  Je hoort van me… 😉

  1. Sigrid

   Ik heb geen reactie gegeven over de smaak, maar heerlijk hoor!!
   Vanavond ga ik hem weer maken, njammm

   1. Leuk!!! 🙂

   2. Elly

    Super lekker gegeten. Maak ik vaker klaar.

    1. Vanavond deze heerlijke ovenschotel gemaakt. Ga deze zeker vaker maken!

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
Keuken♥Liefde