Oventosti margherita

De Italiaanse pizza margherita kennen we natuurlijk allemaal, maar wist je dat je de margherita-ingrediënten tomatensaus, mozzarella en basilicum ook heerlijk smaken op een tosti? Probeer maar eens!

Omdat het schoonmaken van het tostiapparaat niet mijn favoriete bezigheid is, bereid ik de tosti in de oven. Dat smaakt minstens zo lekker én je hebt geen afwas!

Italiaanse recepten, Lunch, Wereldgerecht

Ingrediënten

  • 4 sneetjes brood
  • Tomaten fritto
  • 1 bol mozzarella, in plakken gesneden
  • Verse basilicum
  • Gedroogde oregano (optioneel)

Bereiding

Verwarm de oven voor op 220 graden. Bekleed een bakblik met bakpapier.

Besmeer het brood met de tomaten fritto. Beleg twee sneetjes brood met de mozzarella (houd een klein stukje over voor de bovenkant), blaadjes basilicum en een klein beetje oregano. Leg de overige twee boterhammen erbovenop en beleg met de overige mozzarella en bestrooi met oregano. Leg de boterhammen op het bakblik en bak circa 15 tot 20 minuten in de oven, of totdat het brood goudbruin en krokant is.

Snijd de tosti’s diagonaal doormidden en serveer direct.

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Eén reactie

Verdeel je liefde

  1. Ivy

    die.tomatensaus erop. Bij mij wordt de tosti in de oven gauw nogal droog.

Follow on Bloglovin mytastenld.com mytastebe.com