Bereiding
Verhit een hapjespan met een scheutje zonnebloemolie en bak de kip op hoog vuur rondom goudbruin. Breng op smaak met zout en peper. Schep uit de pan en zet opzij.
Voeg indien nodig een extra scheutje zonnebloemolie toe aan het bakvet in de pan en bak de garnalen op hoog vuur, tot ze roze zijn. Bestrooi met een beetje zout. Schep uit de pan bij de kip.
Bak in het bakvet van de kip en garnalen de reepjes paprika op hoog vuur, tot ze zacht zijn en beginnen te kleuren. Schep uit de pan bij de kip en garnalen. Dek af met alufolie en houd warm.
Voeg indien nodig weer wat extra olie toe aan het bakvet in de pan en fruit de sjalot 1 minuut op middelhoog vuur. Voeg de knoflook en paprikablokjes toe en bak kort mee. Voeg de saffraan, tomaten frito en risottorijst toe en bak al roerend een 1/2 minuut mee. Voeg de bouillon toe en breng het vocht aan de kook. Zet het vuur lager en laat de risotto circa 20 tot 25 minuten zachtjes pruttelen tot de risotto beetgaar is en de bouillon bijna helemaal is opgenomen. (Als de risotto nog te hard is kun je nog een extra scheutje water toevoegen.) Voeg halverwege de kooktijd de doperwtjes toe aan de risotto.
Roer de helft van de kip, garnalen en peterselie door de paella. Garneer de paella met de overige kip, garnalen, peterselie en partjes citroen.
om 15:11
Heerlijk gerecht heb de hoeveelheid iets aangepast voor 4 personen, vond het een beetje weinig. 🙁