Paella met kip en garnalen

Ben je weleens in Spanje op vakantie geweest? Dan heb je ongetwijfeld kennisgemaakt met hun paella! Een heerlijk eenpansgerecht met rijst, saffraan, kip, vis en paprika. Afhankelijk van de regio kan het recept variëren. Zo worden er soms ook konijn of zeevruchten toegevoegd. Ik maak mijn variant met risottorijst, kipfilet en garnalen. Eenvoudig en verrukkelijk! 

Wereldgerecht, Menu, Visrecepten, Slank, Kiprecepten, Spaanse recepten, Eenpansgerechten, Hoofdgerecht

Ingrediënten

  • 1 kipfilet, in blokjes gesneden
  • 200 g rauwe, gepelde garnalen
  • 1 rode paprika, 1 helft in reepjes, andere helft in blokjes gesneden
  • 1 sjalot, fijngesnipperd
  • 1 teen knoflook, uitgeperst
  • 1 tl saffraandraadjes
  • 3 el tomaten frito
  • 200 g risottorijst (je kunt ook speciale paella rijst gebruiken)
  • 700 ml kippenbouillon
  • 50 g diepvriesdoperwten
  • 1 citroen, in partjes
  • Paar takjes peterselie, fijngehakt
  • Zonnebloemolie

 

Paella met kip en garnalen

Bereiding

Verhit een hapjespan met een scheutje zonnebloemolie en bak de kip op hoog vuur rondom goudbruin. Breng op smaak met zout en peper. Schep uit de pan en zet opzij.

Voeg indien nodig een extra scheutje zonnebloemolie toe aan het bakvet in de pan en bak de garnalen op hoog vuur, tot ze roze zijn. Bestrooi met een beetje zout. Schep uit de pan bij de kip.

Bak in het bakvet van de kip en garnalen de reepjes paprika op hoog vuur, tot ze zacht zijn en beginnen te kleuren. Schep uit de pan bij de kip en garnalen. Dek af met alufolie en houd warm.

Voeg indien nodig weer wat extra olie toe aan het bakvet in de pan en fruit de sjalot 1 minuut op middelhoog vuur. Voeg de knoflook en paprikablokjes toe en bak kort mee. Voeg de saffraan, tomaten frito en risottorijst toe en bak al roerend een 1/2 minuut mee. Voeg de bouillon toe en breng het vocht aan de kook. Zet het vuur lager en laat de risotto circa 20 tot 25 minuten zachtjes pruttelen tot de risotto beetgaar is en de bouillon bijna helemaal is opgenomen. (Als de risotto nog te hard is kun je nog een extra scheutje water toevoegen.) Voeg halverwege de kooktijd de doperwtjes toe aan de risotto.

Roer de helft van de kip, garnalen en peterselie door de paella. Garneer de paella met de overige kip, garnalen, peterselie en partjes citroen.

Paella met kip en garnalen

Paella met kip en garnalen

Bestel nu ons kookboek KOKEN MET KEUKENLIEFDE

Inspiratie nodig voor het avondeten? Bestel nu ons kookboek KOKEN MET KEUKENLIEFDE:
75 makkelijke én originele hoofdgerechten voor elke dag!

Bestel nu!

Heb je van dit recept genoten?

Eén reactie

Verdeel je liefde

  1. Frans Vereijken

    Heerlijk gerecht heb de hoeveelheid iets aangepast voor 4 personen, vond het een beetje weinig. 🙁

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin