Pannenkoek hapje met zalm en roomkaas

Pannenkoeken over? Maak er een lekker borrelhapje van! Net zoals met wraps kun je ook met pannenkoeken heerlijke rolletjes maken om te serveren bij de borrel of op een verjaardag.

Deze pannenkoekhapjes zijn gevuld met zalm, roomkaas en dille. Een gouden combi waar iedereen dol op is!

Voor bij de borrel

Ingrediënten

  • 3 pannenkoeken (ik gebruikte dit recept, zo dun mogelijk gebakken)
  • 100 g roomkaas
  • 200 g gerookte zalm
  • Paar takjes verse dille

Verder nodig

  • Vershoudfolie

Tip! Maak het pannenkoekbeslag wat vloeibaarder door extra melk toe te voegen. Zo kun je het beslag makkelijker laten uitvloeien en dunne flensjes bakken.

Bereiding

Bestrijk de pannenkoeken aan één kant royaal met roomkaas en beleg met wat plakjes gerookte zalm en versgeknipte dille. Rol de pannenkoek zo strak mogelijk op en wikkel in vershoudfolie. Draai strak dicht zoals een toffee en leg ze minimaal 30 minuten in de koelkast om op te stijven, zo kun je ze straks makkelijker snijden.

Verwijder het vershoudfolie en snijd de pannenkoekhapjes met een scherp mes in plakken van circa 1,5 cm dik. Zet eventueel vast met een prikker.

Pannenkoek hapje met zalm en roomkaas

Pannenkoek hapje met zalm en roomkaas

Pannenkoek hapje met zalm en roomkaas

Geen reacties

Verdeel je liefde

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin