Pannenkoekjes met yoghurt

Pannenkoekjes met yoghurt

Deze gezonde pannenkoekjes met havermout en yoghurt smaken heerlijk bij het ontbijt, of als lunchgerecht. Lekker met een kommetje vers fruit. Een heerlijk begin van de dag!

Onderstaande ingrediënten zijn voldoende voor circa 7 kleine pannenkoekjes. 

Ingrediënten

  • 35 g havermout (gewone bloem kan ook)
  • Snufje suiker, of een kneepje honing
  • 1 tl kaneelpoeder
  • 1 tl bakpoeder
  • Mespuntje zuiveringszout (je kunt dit eventueel ook achterwege laten, maar het maakt de pannenkoekjes extra luchtig)
  • 150 g Griekse of Turkse yoghurt
  • 1 ei, losgeklopt
  • Kokosolie (of andere olie of boter) om in te bakken

Bereiding
Roer alle ingrediënten (behalve de kokosolie) door elkaar tot een glad beslag. Verhit een koekenpan met wat kokosolie en laat warm worden. Schep drie kleine hoopjes beslag in de pan en bak ze goudbruin.

Als de bovenkant bijna gestold is kun je de pannenkoekjes omdraaien. Bak de andere kant goudbruin. Houd de pannenkoekjes warm onder aluminiumfolie en bak de andere pannenkoekjes. Ik kon 7 kleine pannenkoekjes van het beslag bakken.

Pannenkoekjes met yoghurt

Serveer de pannenkoekjes met wat vers fruit. Bestrooi eventueel met wat kaneel en druppel er wat honing, ahornsiroop of schenkstroop overheen.

Pannenkoekjes met yoghurt

Eet smakelijk!

Kinderrecepten, Themarecepten, Moederdag recepten, Ontbijtrecepten, Lunchrecepten

Smaakt dit recept naar meer? Wist je dat we twee kookboeken hebben uitgebracht?

Inspiratie nodig voor het avondeten? In KOKEN MET KEUKENLIEFDE en KOKEN MET KEUKENLIEFDE FAMILIEGERECHTEN vind je 75 makkelijke én originele hoofdgerechten voor elke dag!

Bestel ze hier

(1 stemmen)
5 reacties

Deel je liefde

  1. Ingrid

    Kan je ook baking soda gebruiken ipv zuiveringszout?

  2. Lisa

    Hoe moet je het bewaren als je het voor de volgende dag wil eten?

    1. Hoi Lisa, laten afkoelen en dan afgedekt met vershoudfolie in de koelkast bewaren.

  3. En niet vergeten: lekkere dot geklopte slagroom erbij.

    1. Haha, ja, slagroom maakt alles net een beetje lekkerder! 🙂

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
Keuken♥Liefde