Ingrediënten
- 200 g pasta naar keuze (ik gebruikte macaroni)
- 100 g baconreepjes of blokjes
- 100 g groene asperge
- 2 eieren
- 50 g Parmezaan, fijngeraspt
- Paar takjes platte peterselie, fijngehakt
- Olijfolie om in te bakken
Ik ben dol op pasta carbonara. De romige, fluweelzachte saus gemaakt van enkel ei en Parmezaan is zo simpel en verrukkelijk! Dit keer maak ik de pasta carbonara met macaroni, bacon en groene asperges. Niet helemaal traditioneel maar minstens zo lekker!
Lenterecepten, Menu, Seizoensrecepten, Wereldgerechten, Italiaanse recepten, Hoofdgerechten, Pastarecepten, Snelle recepten
Merknamen in dit recept/artikel kunnen afkomstig zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes kunnen affiliate links zijn. Voor meer informatie lees onze voorwaarden.
Kook de pasta beetgaar in een ruime pan met kokend water volgens de omschrijving op het pak.
Verhit ondertussen een koekenpan met een scheutje olijfolie en voeg de bacon toe. Bak de bacon op middelhoog vuur langzaam goudbruin. Snijd de kopjes van de aspergetips af en snijd de rest van de stengel klein. Voeg de aspergekopjes en stengel toe aan de bacon als deze bijna goed is. Bak nog 1 minuut mee.
Giet de pasta af (vang een klein kopje kookvocht op) en laat uitlekken in een zeef. Voeg de pasta toe aan de bacon en groene asperges in de koekenpan en hussel om. Zet het vuur uit.
Roer de eieren en Parmezaan in een kom door elkaar en breng licht op smaak met zout en peper. Voeg het eimengsel toe aan de pasta en roer. Het eimengsel zal nu transformeren in een fluweelzachte en romige carbonarasaus. Wil je de saus iets vloeibaarder maken kun je wat van het opgevangen kookvocht toevoegen. Roer de peterselie door de pasta.
Verdeel de pasta over twee borden en serveer direct.
Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu alvast reserveren, verwacht vanaf 2-9-2024!
om 21:13
Heerlijk! Zelfs onze dochter van 20 maanden vond het heerlijk ?
om 08:39
Ah, leuk om te horen Mariska! 🙂
om 19:07
Heerlijk gerecht maar waar is het kopje kkokvoch voor
om 09:23
Hoi Wilma, ik heb het erbij gezet! 🙂
om 19:21
Dít is zó ontzettend lekker, vandaag al voor de derde keer gegeten nu met een kip kaasburger erbij en ik blijf zeggen .mmm dít wil ik vaker eten!
Het is lekker licht en en dat verrukkelijke sausje
.Dank je wel voor dit heerlijke recept
om 08:47
Haha, superleuk om te horen Nel! Hier ook een grote favoriet! 🙂