Pasta carbonara met bacon en groene asperges

Ik ben dol op pasta carbonara. De romige, fluweelzachte saus gemaakt van enkel ei en Parmezaan is zo simpel en verrukkelijk! Dit keer maak ik de pasta carbonara met macaroni, bacon en groene asperges. Niet helemaal traditioneel maar minstens zo lekker!

Menu, Seizoen, Wereldgerecht, Italiaanse recepten, Lenterecepten, Pastarecepten, Snel, Hoofdgerecht

Ingrediënten

  • 200 g pasta naar keuze (ik gebruikte macaroni)
  • 100 g baconreepjes of blokjes
  • 100 g groene asperge
  • 2 eieren
  • 50 g Parmezaan, fijngeraspt
  • Paar takjes platte peterselie, fijngehakt
  • Olijfolie om in te bakken

Bereiding

Kook de pasta beetgaar in een ruime pan met kokend water volgens de omschrijving op het pak.

Verhit ondertussen een koekenpan met een scheutje olijfolie en voeg de bacon toe. Bak de bacon op middelhoog vuur langzaam goudbruin. Snijd de kopjes van de aspergetips af en snijd de rest van de stengel klein. Voeg de aspergekopjes en stengel toe aan de bacon als deze bijna goed is. Bak nog 1 minuut mee.

Giet de pasta af (vang een klein kopje kookvocht op) en laat uitlekken in een zeef. Voeg de pasta toe aan de bacon en groene asperges in de koekenpan en hussel om. Zet het vuur uit.

Roer de eieren en Parmezaan in een kom door elkaar en breng licht op smaak met zout en peper. Voeg het eimengsel toe aan de pasta en roer. Het eimengsel zal nu transformeren in een fluweelzachte en romige carbonarasaus. Roer de peterselie door de pasta.

Verdeel de pasta over twee borden en serveer direct.

Pasta carbonara met bacon en groene asperges

Pasta carbonara met bacon en groene asperges

2 reacties

Verdeel je liefde

  1. Nel.

    Dít is zó ontzettend lekker, vandaag al voor de derde keer gegeten nu met een kip kaasburger erbij en ik blijf zeggen .mmm dít wil ik vaker eten!
    Het is lekker licht en en dat verrukkelijke sausje
    .Dank je wel voor dit heerlijke recept

    1. Haha, superleuk om te horen Nel! Hier ook een grote favoriet! 🙂

Dit vind je misschien ook leuk

Mascarponecrème met aardbeien

26 mei 2019

De aardbeienplantjes in onze moestuin draaien momenteel overuren. Elke dag kunnen we weer een nieuwe lading verse aardbeien plukken....

Daging smoor (Indisch stoofvlees)

25 mei 2019

Daging smoor is een heerlijk gerecht uit de Indische keuken waarbij rundvlees langzaam gaar wordt gesmoord in zoete ketjapsaus....

Acar ketimun (zoetzure komkommer)

23 mei 2019

Komkommer in zoetzuur ken je ongetwijfeld. Acar ketimun is de Indische variant ervan en is naast zoetzuur ook een...

Sambal goreng telor (eieren in pittige saus)

22 mei 2019

Een heerlijk Indisch bijgerecht, deze sambal goreng telor oftewel eieren in pittige saus. Serveer als onderdeel van een Indische...

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin