Pasta met venkel, bleekselderij en gamba’s

DSC_1665_800x536

Dit verrukkelijke pastagerecht met venkel, bleekselderij en gamba’s flanste Johan ’s avonds na een lange werkdag even snel in elkaar. Waar ik op dat moment genoegen had genomen met één telefoontje naar Domino’s, ging mijn man de kelder in, op zoek naar ingrediënten om iets lekkers mee te maken.

Hij vond, hij kookte en overwon! Want een ontzettend lekker gerecht is dit!

Hoofdgerecht voor 3 personen

Ingrediënten

  • 300 g pasta naar keuze
  • 1 venkel, in dunne plakjes gesneden
  • 1 ui, in halve ringen gesneden
  • 1 stengel bleekselderij, geschild en in plakjes gesneden
  • 3 dl droge witte wijn
  • 1 laurierblaadje
  • 350 g rauwe gamba’s, liefst ongepeld maar gepeld kan ook
  • 4 el olijfolie
  • Pijnboompitten, licht geroosterd
  • Takje peterselie, fijngehakt
  • Eventueel wat geraspte Parmezaanse kaas

DSC_1616_560x600

Bereiding
Breng de wijn in een pan aan de kook en voeg de groenten en het laurierblaadje toe.

DSC_1621_800x536

Kook de groenten beetgaar en giet ze af, maar vang het kookvocht op.

DSC_1629_800x571

Giet het kookvocht opnieuw in de pan en kook de gamba’s er kort in tot ze gaar zijn.

DSC_1632_800x536

Giet de gamba’s af en vang het kookvocht weer op. Pel de gamba’s en leg ze bij de venkel.

DSC_1633_723x600

Laat het kookvocht op hoog vuur tot de helft inkoken.

DSC_1639_800x536

Kook ondertussen in een andere pan de pasta beetgaar en giet de pasta daarna af. Roer de pasta los met wat olijfolie om plakken te voorkomen.

Voeg de olijfolie toe aan het gereduceerde kookvocht en klop het even op.

DSC_1640_800x536

DSC_1641_800x570

Serveer de pasta met de groenten, gamba’s en schenk er wat kookvocht overheen. Garneer met de peterselie, pijnboompitten en eventueel wat geraspte kaas.

DSC_1646_800x536

Als je net als wij buiten in de tuin, wat schitterende viooltjes hebt staan (gewoon in februari ja!), waarom zou je die dan niet gebruiken om je gerecht wat kleur te geven? Bovendien smaken ze heerlijk!

Pasta met venkel, bleekselderij en gamba's

Eet smakelijk!

Wereldgerechten, Italiaanse recepten, Hoofdgerechten, Pastarecepten, Slanke recepten

Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! 

Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu alvast reserveren, verwacht vanaf 2-9-2024!

Bestel ze hier!

Onze kookboeken

(0 stemmen)
Geen reacties

Deel je reactie

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
KeukenLiefde