Pasta ovenschotel met ham, champignons en prei

Deze pasta ovenschotel met ham, champignons en prei is heel makkelijk om te maken. Je hoeft alleen de pasta kort voor te koken en de saus te maken. De groenten voeg je rauw toe, deze garen vanzelf in de oven. Lekker om te serveren met een frisse tomatensalade. 

Wereldgerecht, Pastarecepten, Ovenrecepten, Italiaanse recepten, Hoofdgerecht

Ingrediënten

  • 150 g fusilli
  • 30 ongezouten roomboter + klontje extra om in te vetten
  • 30 g bloem
  • 500 ml kippenbouillon (van tablet)
  • 50 ml kookroom
  • 75 g belegen kaas, geraspt
  • 1 prei, schoongemaakt en in ringen gesneden
  • 250 g champignons, schoongeborsteld en in plakjes
  • 100 g beenham, achterham of schouderham, in blokjes gesneden

Verder nodig

  • Ovenschaal

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden. Vet de ovenschaal in met boter. Breng een pan met water aan de kook voor de pasta.

Smelt in een kookpannetje de boter. Voeg de bloem toe en bak 2 minuten, al roerend, op laag vuur mee om te laten garen. Voeg langzaam de bouillon bij de roux en breng al roerend aan de kook. Laat de saus 2 minuten zachtjes pruttelen. Roer de room door de saus.

Voeg de pasta toe aan het kokende water en breng het water opnieuw aan de kook. Kook de pasta 5 minuten. Giet de pasta af en laat uitlekken.

Hussel de pasta, prei, champignons en ham in een kom door elkaar en verdeel over de ovenschaal. Giet de saus eroverheen en bestrooi met de geraspte kaas. Bak in het midden van de oven 20 minuten, of tot de kaas gesmolten en goudbruin is.

Pasta ovenschotel met ham, champignons en prei

6 reacties

Verdeel je liefde

  1. Yliza

    Wat kun je als vervanging voor de prei gebruiken?

    1. Doperwten, lente-ui, of kleingesneden sperziebonen, broccoli of bloemkool. Kan eigenlijk allemaal!

  2. Hanno de Hoog

    Recept meteen geprobeerd, zeker een aanrader. Lekker recept!

    1. Leuk om te horen Hanno! 🙂

      1. Mirjam

        lijkt me erg lekker, gaan we zeker ook eens maken.

      2. Lenny

        Vanmiddag gemaakt ben benieuwd.
        Vond de saus wat dun maar moest schatten wat 30 gram bloem was.

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin