Recept update — Deze pasta pesto met kip behoort tot één van mijn favoriete pastagerechten. Penne pasta in een romige pestosaus met kip, frisse cherrytomaten en rucola. Snel op tafel en supermakkelijk om te maken!
Verse pesto
De lekkerste pasta pesto maak je met verse pesto. Dat is echt een wereld van verschil met pesto uit een potje, die vaak een zurige smaak heeft. Verse pesto heeft een frisse, kruidige en licht nootachtige smaak met een subtiele knoflooksmaak. De basilicum zorgt voor een aromatische en iets zoetige smaak, terwijl de pijnboompitten hem romig en vol maken. De parmezaanse kaas maakt hem lekker hartig en de olijfolie maakt hem fluweelzacht. Loopt het water je al in de mond? Je kunt verse pesto heel makkelijk zelf maken, of in de winkel kopen.
Wereldgerechten, Italiaanse recepten, Hoofdgerechten, Kiprecepten, Pastarecepten
om 16:51
Gisteren gemaakt. Wel met zelfgemaakte pesto (half basilicum, half rucola). Heerlijk van gegeten. Ga dit maken en opdienen bij de kerstmaaltijd.
om 07:14
Klinkt goed!
om 18:12
Heerlijk gegeten! En zo makkelijk en snel klaar!
om 17:49
net gegeten was weer een heerlijk lekker gemakkelijk snel klaar recept!
om 18:14
Leuk om te horen Wilma! ?
om 15:28
Kan je dit ook koud eten ? ???
om 15:51
Ja hoor dat kan, maar warm is hij wel het lekkerst.
om 22:09
Het was héél lekker ( warm ) . Toch bleef bij mij de pesto wel de bovenhand houden en had ik niet zo een lichtbruine saus ?
om 10:20
Hoi Mathy, leuk om te horen dat het heeft gesmaakt. 🙂 De hoeveelheid pesto kun je ook verminderen hoor, dan is hij minder aanwezig maar geeft toch veel smaak.
om 23:24
Dat zal voor de volgende keer zijn . Ik had nu de Ingrediënten gebruikt zoals beschreven ??
om 14:51
Kon de pesto die jij aangeeft niet bij ons vinden in de winkel… dus nu maar de pesto genovese erdoorheen! Zal vast ook erg lekker zijn ?
om 18:46
Het was heerlijk! Ik heb nog een zak verse spinazie erbij gedaan, was ook erg lekker :).
om 11:18
Goedemorgen!
Had het gisteren gemaakt we hebben er van gesmuld!
Bedankt?
om 18:32
Vandaag je recept gemaakt, uiteraard wel met zefgemaakte pesto, want dat is bijna net zo snel gemaakt als een potje opendraaien… het was heerlijk!!
om 19:11
Superleuk om te horen dat het gesmaakt heeft Esther! 🙂
om 13:31
Heb je nog een suggestie voor extra groenten die erdoor kunnen?
om 10:03
Groene groenten passen er over het algemeen goed bij zoals broccoli, sperziebonen, peulen, enz. Ook heeft Saclà potjes met gegrilde groenten die heerlijk bij dit gerecht passen.
om 20:10
ik heb rode pesto kan je die ook gebruiken?
om 20:57
Hoi Patricia, Saclà heeft ook rode pesto en een heerlijke rode pesto met ricotta. Beide kun je in dit recept gebruiken.
om 18:02
Tegenwoordig kan je ook verse pesto kopen (A)
Ik ga het zometeen maken, zin in!
om 10:58
Leuk Elisa! Hoop dat het gesmaakt heeft. 🙂
om 21:51
Vandaag de pasta gemaakt; erg lekker, maar ik ga hem toch nog een keer proberen met zelfgemaakte pesto. De helft basilicum en de helft rucola. De Sacla pesto was wel te eten, maar toch. Eerlijk gezegd heb ik nog nooit een pesto in een potje gevonden waarvan ik zeg oh wat heerlijk.
Even iets anders: geschikt om in te vriezen. De hele handel of alleen de saus met de kip. Ik heb nu de rucola er al door helaas.
om 09:37
Hoi Gerda, je kunt de hele pasta prima invriezen.
om 12:02
Gisteravond deze heerlijke pasta pesto voorgeschoteld aan familie, de pan werd volledig leeggeschraapt. Erg lekker!
om 11:51
Haha, dat hoor ik graag, leeggeschraapte pannen! 🙂
om 19:24
Superlekker!!
om 10:17
Lekker hoor, heb het voruge week gemaakt! Vandaag weer maar heb nog potje pesto alla genovesa staan, kan ik dat er ook voor gebruiken?
om 15:40
Ja hoor, dat kan Linda! 🙂
om 16:46
Wat een heerlijk recept. We hebben lekker gesmuld zelfs de kinderen. Fan van je site hoor!
om 14:56
Leuk om te horen Monique! 🙂
om 20:32
Heerlijk recept we hebben gesmuld ??
om 15:17
Dat is fijn om te horen Carolien! 🙂
om 22:23
Waar verkopen ze de pesto van Sacla?
om 10:00
AH en Jumbo verkopen ze zowieso.