Pecan paascroissants

Heb je een blik croissantdeeg, pecannoten en poedersuiker in huis? Dan tover je in mum van tijd deze pecan paascroissants op tafel! De overige ingrediënten staan waarschijnlijk standaard in je voorraadkast. Gele kleurstof om geel (paas)glazuur te maken is een extra bonus, maar anders maak je transparante glazuur met alleen poedersuiker en water. Iets minder paasachtig, maar de smaak is hetzelfde! 

Menu, Thema recepten, Ontbijt, Paasrecepten, Lunch

Ingrediënten

  • 1 blik super croissantdeeg
  • 100 g pecannoten
  • 30 g roomboter, gesmolten
  • 40 g bruine basterdsuiker
  • 30 g honing
  • 1 tl kaneelpoeder
  • 1 ei, losgeklopt
  • 75 g poedersuiker
  • Gele kleurstof

Bereiding

Verwarm de oven (onder- en bovenwarmte) voor op 200 graden Celsius.

Hak de pecannoten grof met een mes. Meng ze in een kom (houd wat pecannoten achter voor garnering) met de roomboter, basterdsuiker, honing en kaneelpoeder.

Rol het croissantdeeg uit en snijd door op de snijdlijntjes. Verdeel de pecanboter over het croissantdeeg en rol ze op. Bestrijk de bovenkant van de croissant met losgeklopt ei. Bak de croissants volgens de beschrijving in de oven, totdat ze goudbruin zijn.

Meng de poedersuiker met een klein scheutje water en roer tot een dik, vloeibaar glazuur. Kleur het glazuur eventueel geel met een paar druppels gele levensmiddelenkleurstof. Drizzle het glazuur over de croissants en bestrooi met de achtergehouden pecannoten.

Reserveer nu ons kookboek KOKEN MET KEUKENLIEFDE

Inspiratie nodig voor het avondeten? Reserveer nu ons kookboek KOKEN MET KEUKENLIEFDE:
75 makkelijke én originele hoofdgerechten voor elke dag!

Reserveer nu!

 

Heb je van dit recept genoten?

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Geen reacties

Verdeel je liefde

Follow on Bloglovin mytastenld.com