Perenflappen

Geen appelflappen maar perenflappen! Deze perenflappen met vanille en een lichte karamelsaus zijn minstens net zo lekker als de klassieke appelflap. En net zo makkelijk om te maken! Ze zijn het lekkerste als ze net uit de oven komen en nog warm zijn. Ook heerlijk om als dessert te serveren met een bolletje vanille-roomijs. 

Seizoen, Gebak, Dessert, Herfstrecepten, Zoet

Ingrediënten

  • 6 plakjes bladerdeeg
  • 3 harde Conference peren, geschild en in blokjes gesneden
  • 30 g ongezouten roomboter
  • 1/2 vanillepeul (of 1 zakje vanillesuiker of 1 tl vanille-extract)
  • 1 goede el witte (of lichtbruine)basterdsuiker
  • Optioneel, scheutje (Stroh)rum
  • 1/2 ei, losgeklopt
  • Optioneel, 1 el parelsuiker om te bestrooien (kristalsuiker of kaneelsuiker kan ook)

Nodig

  • Koekenpan
  • Vel bakpapier

 

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Bekleed een bakblik met bakpapier.
  2. Verhit een koekenpan met de roomboter en laat smelten. Schraap de vanillemerg uit de peul. Voeg de peer, vanillemerg, suiker (en rum) toe. Bak ca. 5 minuten al roerend op middelhoog vuur, tot de peer wat zachter is en de boter en suiker zijn veranderd in een licht goudbruine, stroperige karamel. Zet het vuur uit en laat afkoelen.
  3. Laat het bladerdeeg ontdooien, maar nog niet helemaal anders wordt het te zacht. Leg het bladerdeeg op het bakblik. Beleg elk plakje bladerdeeg met een eetlepel perenvulling. Vouw de flappen diagonaal dubbel en druk de randen goed dicht met een vork.
  4. Bestrijk de bovenkant van de flappen met het losgeklopte ei.
  5. Bak 15 minuten in het midden van de oven, of tot ze goudbruin zijn.

Perenflappen

Perenflappen

Perenflappen

Geen reacties

Verdeel je liefde

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin