Pikante hummus

Een tijdje geleden zag ik tijdens het boodschappen doen een bakje pikante hummus liggen. Ik ben dol op hummus, maar de kant-en-klare versie uit de supermarkt kan me nooit bekoren. Ik maak hem dus lekker zelf.

Trouwens, hummus is echt een van de makkelijkste recepten die je maar kunt maken. Om een pikante variant te maken met een klein blosje, heb ik een rode peper gepofd in de oven en die vervolgens samen met de kikkererwten gepureerd. Ik heb er meteen weer een nieuwe favoriet bij, zo lekker! 🙂 

Serveer de hummus als (borrel)hapje of als lunch met geroosterde tortillawraps, pitabrood, of rauwkost om lekker mee te dippen.

Wereldgerecht, Aziatische recepten, Voor bij de borrel

Ons nieuwe kookboek is uit! Koken met KeukenLiefde FAMILIEGERECHTEN is een bundel van al onze favoriete familiegerechten variërend van echte verwengerechten zoals pizza, lasagne bolognese met bechamelsaus, kip kebab schotel, sushi en chicken tenders, tot makkelijke familiegerechten voor doordeweeks als jambalaya, kip in pestoroomsaus, mihoen goreng met veel verse groente en witlofschotel met gehakt en roomsaus. Maar ook een echt familiegerecht dat van generatie op generatie is doorgegeven: Duitse reibekuchen. Bestel hem hier!

(0 stemmen)
Geen reacties

Verdeel je liefde

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin