Ingrediënten
- 100 g pimientos de padrón
- Olijfolie
- Zeezout uit de molen
Ben jij dol op Spaanse tapas, dan heb je deze pimientos de padrón vast al eens gegeten. Pimientos de padrón zijn Spaanse, groene pepers met een milde (niet pittige) en licht bittere smaak. Tegenwoordig vind je deze pepers ook gewoon bij ons in de supermarkt.
Spanjaarden bakken ze in olijfolie en serveren ze als hapje bestrooid met wat zeezout. Een heerlijke lekkernij!
Themarecepten, Wereldgerechten, Barbecuerecepten, Spaanse recepten, Bijgerechten, Groente recepten
Merknamen in dit recept/artikel kunnen afkomstig zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes kunnen affiliate links zijn. Voor meer informatie lees onze voorwaarden.
Verhit een koekenpan met een scheutje olijfolie en laat heet worden. Voeg de pimientos de padrón toe en bak op middelhoog vuur enkele minuten tot ze lichtbruin gekleurd en zacht zijn. Blijf de pan bewegen zodat ze niet verbranden. Schep de pepers op een bord en bestrooi met wat zeezout.
In plaats van in de koekenpan kun je pimientos de padrón ook perfect grillen op de barbecue. Leg ze daarvoor in een aluminium barbecuebakje en hussel om met wat olijfolie. Zet het bakje op de barbecue en grill ze circa 8 minuten tot ze gekleurd en zacht zijn.
Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
om 22:45
Dag Annemiek, ziet er heerlijk uit. Waar koop jij ze?
Hartelijke groet, Eefje
om 12:02
De goed gesorteerde AH heeft ze zowieso en misschien ook de Jumbo.