Smaakt dit recept naar meer? Wist je dat we twee kookboeken hebben uitgebracht?
Inspiratie nodig voor het avondeten? In KOKEN MET KEUKENLIEFDE en KOKEN MET KEUKENLIEFDE FAMILIEGERECHTEN vind je 75 makkelijke én originele hoofdgerechten voor elke dag!
Pizza met salami en paprika
Dat mijn man en ik dol zijn op zelfgemaakte pizza zal jullie inmiddels niet ontgaan zijn. Voor ons is er simpelweg geen enkele pizza meer die kan tippen aan zelfgemaakt. Er ligt altijd een bolletje pizzadeeg in de diepvries klaar zodat we binnen no time kunnen genieten van een lekkere zelfgemaakte pizza. Dit keer gingen we voor de uitvoering salami deluxe met uiteraard salami en paprika en hij smaakte wederom voortreffelijk!
Ingrediënten
pizzadeeg, zelfgemaakt of kant en klaar
tomatenfritto
salami
mozzarella, in plakken gesneden
goudse kaas, in blokjes
halve ui, in dunne ringen gesneden
1 paprika, in dunne repen gesneden
gedroogde oregano
Verder nodig
deegroller, ronde pizzabakplaat met gaatjes in de bodem
Bereiding
Verwarm de oven voor op 225 graden. Rol het deeg, op een met bloem bestoven werkvlak, dun uit ter grootte van de pizzavorm. Beleg met de tomatenfritto, kaas, salami, paprika en ui.
Bestrooi met wat oregano en bak de pizza ongeveer 10 minuten of totdat de bovenkant goudbruin is en de bodem knapperig.
Schuif de pizza op een houten plank en snijd in stukken.
Serveer direct.
Eet smakelijk!
Deel je liefde