Tip! Je kunt de garnalen ook in de rug (waar het darmkanaal zat) iets verder insnijden (vlinderen), marineren en bereiden zoals hierboven. Door de garnalen te vlinderen kan de marinade nog beter intrekken en de garnalen krullen tijdens het bakken in de oven mooi op.
Plaatpizza met pompoen en knoflookgarnalen

Een heerlijke pizza van de bakplaat met pompoen en grote, gemarineerde knoflookgarnalen. Door ongepelde garnalen te gebruiken, blijven de garnalen lekker mals en sappig, maar toch zou ik de volgende keer gepelde garnalen op de pizza leggen. Grote, ongepelde garnalen zijn lekker om te bakken op hoog vuur, maar bovenop de pizza vond ik ze minder geschikt. Ook koelt je pizza af als jij eerst nog je garnalen moeten pellen. Ga je deze pizza maken dan zou ik dus rauwe, gepelde garnalen gebruiken (darmkanaal verwijderd) en die marineren, zo kan de marinade goed in de garnalen trekken. Hieronder geef ik dus ook de bereiding voor rauwe, gepelde garnalen in plaats van de ongepelde garnalen die je op de foto ziet. Serveer als hoofdgerecht met een salade erbij.
Wereldgerecht, Italiaanse recepten, Hoofdgerecht, Ovenrecepten, Visrecepten
om 11:58
Ziet er lekker uit. Kan ik hem ook invriezen? Wij zijn met z’n tweeën.