Smaakt dit recept naar meer? Wist je dat we twee kookboeken hebben uitgebracht?
Inspiratie nodig voor het avondeten? In KOKEN MET KEUKENLIEFDE en KOKEN MET KEUKENLIEFDE FAMILIEGERECHTEN vind je 75 makkelijke én originele hoofdgerechten voor elke dag!
Quesadilla met grillworst en kaas
Onlangs in het weekend wilde ik een lekkere lunch maken voor man en dochterlief, maar ik had geen zin om boodschappen te doen. Een snelle speurtocht door de koel- en kelderkast bracht verlossing en deze heerlijke quesadilla met grillworst en kaas werd geserveerd. Echt, ik ben telkens weer verbaasd wat voor lekkers je op tafel kunt toveren met slechts wat fantasie en restjes!
Lunch/snack – 1 à 2 personen – 5 minuten + 15 minuten in koekenpan of oven
Ingrediënten
- 2 zachte tortillawraps
- Paar plakken grillworst
- Paar plakken kaas
- 1/4 rode ui, in ringen
- 1 el veenbessen (preiselbeeren)-, of cranberrycompote
Bereiding
Besmeer de wraps aan een kant met de compote en beleg één wrap met de grillworst, kaas en rode ui.
Leg de andere wrap – met de besmeerde kant naar beneden – er bovenop en druk licht aan. Bak de quesadilla op laag vuur in een droge koekenpan met anti-aanbaklaag, totdat de tortilla gaat kleuren en de kaas begint te smelten.
Draai de quesadilla om en bak de andere kant nog even. Je kunt de quesadilla eventueel ook bakken in een voorverwarmde oven op 200 graden, ongeveer 15 minuten.
Schuif de quesadilla op een snijplank en snijd in vieren. Serveer direct.
Eet smakelijk!
Thema recepten, Campingrecepten, Mannenvoer, Lunch, Voor bij de borrel
om 14:38
Ik heb het gemaakt met: kaas, grillworst en pijnboompitten, super lekker!!
om 19:40
Leuk om te horen! 🙂