Rijstsalade met ei en komkommer

Kliekje gekookte rijst over? Niet weggooien! Met wat extra ingrediënten maak je er een heerlijke salade van! Deze rijstsalade met ei en knapperige komkommer en paprika smaakt heerlijk fris en romig. Je kunt hem serveren als lunch, tussendoortje of als bijgerecht bij de barbecue.

Thema recepten, Menu, Picknick, Aardappel en meer, Bijgerecht, Salades

Ingrediënten

  • 500 g gekookte en afgekoelde basmati rijst (= ongeveer 200 g ongekookte rijst)
  • 1 rode paprika, in kleine blokjes gesneden
  • 1 komkommer, in kleine blokjes gesneden
  • 1 sjalot, fijngesnipperd
  • 2 handjes sultana rozijnen
  • 3 eieren
  • Bosje peterselie, fijngehakt
  • 2 el mayonaise
  • 2 el yoghurt
  • 1 el witte balsamicoazijn (of 2 el zoetzuur augurkennat als je dat in huis hebt, dat geeft een fijner zuurtje dan azijn)

 

Bereiding

Kook de eieren in circa 9 minuten hard en spoel ze af met koud water. Pel ze direct en hak ze grof.

Meng alle ingrediënten in een kom door elkaar. Breng de salade op smaak met zout en peper uit de molen.

Frisse rijstsalade met ei en komkommer

Rijstsalade met ei en komkommer

Rijstsalade met ei en komkommer

4 reacties

Verdeel je liefde

  1. Ria hendriksen

    Heerlijk Buurvrouw en ik hebben genoten. Kan ik decsalade ook invriezen.

    1. Leuk om te horen Ria! Invriezen zou ik niet doen, dan wordt hij waterig en zeker niet lekkerder van.

  2. Marit

    Gisteren met vaderdag bij een bbq op tafel gezet. Conclusie: dit is een blijvertje 😉

    1. Leuk om te horen Marit! 🙂

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin