Rocky road chocoladecake

Een heerlijke chocoladecake gevuld met stukjes chocolade, hazelnoten en mini-marshmallows. Een traktatie voor jong en oud! 

Chocolade, Gebak, Zoet

Ingrediënt

  • 200 g ongezouten roomboter, op kamertemperatuur + extra om in te vetten
  • 200 g fijne kristalsuiker + 40 g extra
  • 4 eieren, op kamertemperatuur
  • 200 g bloem
  • 8 g bakpoeder
  • Snufje zout
  • 40 g cacaopoeder
  • 75 ml melk
  • 50 g pure chocolade, grofgehakt
  • 50 g witte chocolade, grofgehakt
  • 50 g mini-marshmallows
  • 50 g hazelnoten, grofgehakt

Verder nodig

  • Cakevorm van 25 cm
  • Fijne zeef
  • Elektrische handmixer met gardes
  • Spatel
  • Taartrooster

Bereiding

Verwarm de oven voor op 160 graden. Vet de cakevorm in met boter en bekleed de randen met bakpapier.

Doe de boter en 200 gram suiker in een kom en mix in circa 5 minuten tot een romig mengsel. Voeg al mixend één voor één de eieren toe, voeg het volgende ei pas weer toe als de vorige door het beslag is opgenomen. Klop tot een luchtig beslag.

Roer in een andere kom de bloem, het bakpoeder en zout door elkaar en voeg dit al zevend toe aan het beslag. Spatel voorzichtig door het beslag tot alles gemengd is, niet langer mengen dan nodig is.

Roer in een kommetje het cacaopoeder met de suiker en melk door elkaar en spatel door het beslag. Spatel tot slot de chocolade, marshmallows en hazelnoten erdoor. Schep het beslag in de cakevorm en strijk de bovenkant glad. Bak de chocoladecake in 60 tot 75 minuten gaar.

Prik met een satéprikker in de cake als je twijfelt of hij gaar is. Als er nog beslag aan de prikker kleeft is hij nog niet gaar, als de prikker droog uit de cake komt is hij gaar. Laat de cake 10 minuten afkoelen en stort hem dan op een rooster. Laat verder afkoelen.

Rocky road chocoladecake

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Geen reacties

Verdeel je liefde

Follow on Bloglovin