3x zoet bakken met rabarber

3x zoet bakken met rabarber

Het is rabarbertijd! Heb jij geen idee wat voor lekkers je kunt maken met die prachtige groenrode stengels met hun friszure smaak? Ik weet er wel raad mee hoor! Om je te inspireren heb ik drie heerlijke zoete baksels met rabarber voor je op een rij gezet. Ben benieuwd welke jij gaat maken. Laat je me weten hoe het gesmaakt heeft? Vind ik superleuk!

1. Rabarbercheesecake

Rabarber cheesecake

Het is rabarbertijd! Ik ben verliefd op die groenroze stengels met friszure smaak. Wist je eigenlijk dat rabarber groente is en geen fruit? De friszure smaak combineert geweldig met zoete desserts en gebak zoals deze romige rabarbercheesecake. Een match made in heaven!

2. Rabarberkruimeltaart

Rabarberkruimeltaart

Rabarber heeft een fris-zure smaak, te vergelijken met goudreinetten. Met die prachtige stengels maak je een fantastische rabarberkruimeltaart! (Psssst … Deze rabarberkruimeltaart is misschien nog wel lekkerder dan de geliefde appelkruimeltaart. Maar niet verder vertellen hoor.)

3. Rabarber yoghurtcake

Rabarber yoghurtcake

Na het maken van de rabarbercheesecake had ik nog wat rabarbercompote en rabarberstengels over. Een cake is zo gemaakt en dus ook deze rabarber yoghurtcake. Een frisse cakevariant met olie en yoghurt in plaats van boter en friszure stukjes rabarber door het beslag. Van de rabarbercompote en wat poedersuiker maak ik een heerlijk glazuur om over te cake te strijken. Verrukkelijk!

Lenterecepten, Seizoensrecepten, Zoete recepten, Gebakrecepten

Smaakt dit recept naar meer? Wist je dat we twee kookboeken hebben uitgebracht?

Inspiratie nodig voor het avondeten? In KOKEN MET KEUKENLIEFDE en KOKEN MET KEUKENLIEFDE FAMILIEGERECHTEN vind je 75 makkelijke én originele hoofdgerechten voor elke dag!

Bestel ze hier

(0 stemmen)
Geen reacties

Deel je liefde

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
Keuken♥Liefde