3x zoet bakken met rabarber

3x zoet bakken met rabarber

Het is rabarbertijd! Heb jij geen idee wat voor lekkers je kunt maken met die prachtige groenrode stengels met hun friszure smaak? Ik weet er wel raad mee hoor! Om je te inspireren heb ik drie heerlijke zoete baksels met rabarber voor je op een rij gezet. Ben benieuwd welke jij gaat maken. Laat je me weten hoe het gesmaakt heeft? Vind ik superleuk!

1. Rabarbercheesecake

Rabarber cheesecake

Het is rabarbertijd! Ik ben verliefd op die groenroze stengels met friszure smaak. Wist je eigenlijk dat rabarber groente is en geen fruit? De friszure smaak combineert geweldig met zoete desserts en gebak zoals deze romige rabarbercheesecake. Een match made in heaven!

2. Rabarberkruimeltaart

Rabarberkruimeltaart

Rabarber heeft een fris-zure smaak, te vergelijken met goudreinetten. Met die prachtige stengels maak je een fantastische rabarberkruimeltaart! (Psssst … Deze rabarberkruimeltaart is misschien nog wel lekkerder dan de geliefde appelkruimeltaart. Maar niet verder vertellen hoor.)

3. Rabarber yoghurtcake

Rabarber yoghurtcake

Na het maken van de rabarbercheesecake had ik nog wat rabarbercompote en rabarberstengels over. Een cake is zo gemaakt en dus ook deze rabarber yoghurtcake. Een frisse cakevariant met olie en yoghurt in plaats van boter en friszure stukjes rabarber door het beslag. Van de rabarbercompote en wat poedersuiker maak ik een heerlijk glazuur om over te cake te strijken. Verrukkelijk!

Seizoen, Gebak, Lenterecepten, Zoet

Ons nieuwe kookboek is uit! Koken met KeukenLiefde FAMILIEGERECHTEN is een bundel van al onze favoriete familiegerechten variërend van echte verwengerechten zoals pizza, lasagne bolognese met bechamelsaus, kip kebab schotel, sushi en chicken tenders, tot makkelijke familiegerechten voor doordeweeks als jambalaya, kip in pestoroomsaus, mihoen goreng met veel verse groente en witlofschotel met gehakt en roomsaus. Maar ook een echt familiegerecht dat van generatie op generatie is doorgegeven: Duitse reibekuchen. Bestel hem hier!

(0 stemmen)
Geen reacties

Verdeel je liefde

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin