Roerei met truffelpesto

Dit is een van mijn favoriete ontbijtjes die ik maak als ik zin heb om mezelf eens lekker te verwennen: roerei met truffelpesto! Om het smulfeest compleet te maken serveer ik het op een dik plak versgesneden landbrood en maak ik het af met wat mooie Parmaham, wat geraspte Parmezaan en in de oven gepofte, zoete cherrytomaatjes. Genieten!

Menu, Ontbijt, Lunch

Ingrediënten

  • 1 dikke plak, versgesneden landbrood
  • 2 eieren
  • 1 tl truffelpesto
  • 1 tl roomboter
  • 2 plakken Parmaham
  • 1 takje cherry-trostomaten
  • Stukje Parmezaan om te raspen
  • Extra vierge olijfolie
  • Zout en peper uit de molen

Verder nodig

  • Ovenschaal
  • Koekenpan
  • Bakpapier

Bereiding

Verwarm de oven voor op 220 graden. Bekleed een bakblik met bakpapier.

Doe de cherrytomaten in een ovenschaal en besprenkel ze met wat olijfolie en zeezout uit de molen. Pof ze 10 tot 15 minuten in de oven tot ze iets openbarsten. Leg het brood op het bakblik en besprenkel met wat olijfolie. Bak 5 minuten mee in de oven tot het licht knapperig is. Haal de tomaten en het brood uit de oven en laat afkoelen.

Klop de eieren los met de truffelpesto en breng op smaak met zout en peper. Verwarm een koekenpan met de boter en laat op laag vuur smelten. Voeg het roerei toe en laat het ei rustig stollen. Roer af en toe over de bodem om het gestolde ei los te roeren. Doe dit rustig en op laag vuur en roer niet teveel, dan krijg je heerlijk romig roerei!

Verdeel het roerei over het toast en serveer met een de Parmaham, een trosje cherrytomaten en rasp er wat Parmezaan overheen. Bestrooi met zwarte peper uit de molen. Serveer direct.

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Eén reactie

Verdeel je liefde

  1. Kim

    Ik ben gek op truffels! Dit recept maar eens uitproberen binnenkort

Follow on Bloglovin mytastenld.com