Romige courgette met spekjes en champignons

Dit recept kreeg ik afgelopen zomer van een lezer toegestuurd. Iedereen die een moestuin heeft weet dat courgettes een van de makkelijkste groenten zijn om te planten. Ze zijn niet gevoelig voor ziekten en zolang je ze blijft plukken blijven ze groeien. Wat mij betreft kun je dus nooit genoeg courgetterecepten hebben. 🙂

Deze courgette met spekjes en champignon in roomsaus sprak me meteen aan. Je maakt het in een handomdraai! Lekker met rijst, pasta of gebakken aardappels. 

Groenten, Snel, Budget, Hoofdgerecht, Bijgerecht

Ingrediënten

  • 1 ui, gepeld en fijngesnipperd
  • 1 teentje knoflook, gepeld en uitgeperst
  • 125 g (magere) spekblokjes, of -reepjes
  • 1 courgette, in blokjes gesneden
  • 250 g champigons, schoongeborsteld en in plakjes
  • 2 tl gedroogde tijm
  • 1 flinke el geconcentreerde tomatenpuree
  • 125 g crème fraîche
  • Olijfolie om in te bakken

Nodig

  • Grote koekenpan

Bereiding

  1. Verhit de koekenpan met een scheutje olijfolie. Voeg de spekjes toe en bak op middellaag vuur tot ze beginnen te kleuren.
  2. Voeg de ui en knoflook toe en bak 1 minuut mee. Voeg de courgette, champignons en tijm toe en zet het vuur hoog. Bak enkele minuten op hoog vuur tot het meeste vocht uit de groenten verdampt is en de groenten zacht zijn. Breng op smaak met zout en peper.
  3. Voeg de tomatenpuree toe en bak 1 minuut mee. Roer de crème fraîche erdoor en warm nog enkele minuten door.

Romige courgette met spekjes en champignons

Romige courgette met spekjes en champignons

Romige courgette met spekjes en champignons

5 reacties

Verdeel je liefde

  1. Aline

    roomkaas met tuinkruiden is misschien ook een goeie variatie ipv Creme fraiche

    1. Liesbeth

      Vandaag dit recept gemaakt. Eerste hap was nieuw van smaak voor ons. Maar na een aantal happen was het super lekker. Dankjewel voor de leuke recepten.

      1. Leuk om te horen Liesbeth! 🙂

  2. Hey, volgens mij is dit mijn recept, wat leuk! Zelf doe ik er ook nog lepeltje mosterd door en handje geraspte kaas, dan is de smaak helemaal top 🙂

    1. Hoi Linda, wat leuk! Ik heb het mailtje niet meer helaas, dus weet niet meer wie het stuurde. Kaas stond er inderdaad ook bij, maar heb ik weggelaten. Vond het gerecht zo ook al erg lekker! 🙂

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin