Romige courgette met spekjes en champignons

Dit recept kreeg ik afgelopen zomer van een lezer toegestuurd. Iedereen die een moestuin heeft weet dat courgettes een van de makkelijkste groenten zijn om te planten. Ze zijn niet gevoelig voor ziekten en zolang je ze blijft plukken blijven ze groeien. Wat mij betreft kun je dus nooit genoeg courgetterecepten hebben. 🙂

Deze courgette met spekjes en champignon in roomsaus sprak me meteen aan. Je maakt het in een handomdraai! Lekker met rijst, pasta of gebakken aardappels. 

Groenten, Budget, Snel, Hoofdgerecht, Bijgerecht

Ons nieuwe kookboek is uit! Koken met KeukenLiefde FAMILIEGERECHTEN is een bundel van al onze favoriete familiegerechten variërend van echte verwengerechten zoals pizza, lasagne bolognese met bechamelsaus, kip kebab schotel, sushi en chicken tenders, tot makkelijke familiegerechten voor doordeweeks als jambalaya, kip in pestoroomsaus, mihoen goreng met veel verse groente en witlofschotel met gehakt en roomsaus. Maar ook een echt familiegerecht dat van generatie op generatie is doorgegeven: Duitse reibekuchen. Bestel hem hier!

(16 stemmen)
11 reacties

Verdeel je liefde

 1. Lies

  😊haai Annemiek,
  Hier een nieuwe fan die je volgt maar ik vroeg met net af voor hoeveel personen zijn je receptjes? Als ik al goed gesnuffeld heb gok ik 4?

  Groetjes Lies

  1. Hoi Lies, dat wisselt. Helemaal bovenaan onder de naam van het gerecht vind je voor hoeveel personen het is. 🙂 In dit geval dus voor 2 personen.

 2. Linda

  Vandaag voor het eerst gemaakt. Het was heel erg lekker. Mijn 1-jarige dochter heeft er ook heerlijk van gesmuld. Gaan we zeker nog een keer vaker maken.

 3. Javeldhoen@gmail

  Ga de recepten uitproberen.Lijkt me lekker.Elly.van der Veen-Veldhoen

  1. Suzanne

   Dit recept is goed geslaagd, ga ik zeker vaker maken.

 4. Aline

  roomkaas met tuinkruiden is misschien ook een goeie variatie ipv Creme fraiche

  1. Liesbeth

   Vandaag dit recept gemaakt. Eerste hap was nieuw van smaak voor ons. Maar na een aantal happen was het super lekker. Dankjewel voor de leuke recepten.

   1. Leuk om te horen Liesbeth! 🙂

    1. Bekaert Erna

     Vandaag courgette met champignons en spekjes klaargemaakt heel lekker !!

 5. Hey, volgens mij is dit mijn recept, wat leuk! Zelf doe ik er ook nog lepeltje mosterd door en handje geraspte kaas, dan is de smaak helemaal top 🙂

  1. Hoi Linda, wat leuk! Ik heb het mailtje niet meer helaas, dus weet niet meer wie het stuurde. Kaas stond er inderdaad ook bij, maar heb ik weggelaten. Vond het gerecht zo ook al erg lekker! 🙂

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin