Romige kip kerrie

Een grote pan romige kip kerrie, geserveerd met witte rijst. Wie maak je daar nu niet blij mee! Deze kip kerrie is goed gevuld met verse groenten als courgette, wortel en paprika. Je hoeft er dus alleen nog wat rijst bij te koken. 

Kip kerrie met fruit

In deze variant voeg ik geen fruit toe maar als je dat lekker vind kun je het zeker toevoegen. De romige kip-kerriesaus met kokosmelk past goed bij mandarijn, mango, ananas of appel. Voeg het fruit de laatste tien minuten van de bereidingstijd toe aan de kip kerrie zodat het lekker fris blijft.

Zachtjes laten pruttelen

Ik gebruik kipfilet in dit recept maar je hoeft niet bang te zijn dat deze droog wordt. Na 15 – 30 minuten stoven is de kip kerrie al klaar om te serveren, maar je kunt hem ook rustig 1,5 tot 2 uurtjes heel zachtjes laten pruttelen. Door het lange stoven op lage temperatuur blijft de kip lekker mals en wordt de saus nog lekkerder van smaak. In plaats van kipfilet kun je ook kipdijfilet gebruiken.

Romige kip kerrie

Slowcooker

Je kunt dit gerecht ook in de slowcooker maken. Laat de olijfolie, roomboter en bloem achterwege en doe alle ingrediënten in de pan van de slowcooker. Laat 3 tot 4 uur garen in de slowcooker op stand low, of tot de kip gaar is en de groenten zacht zijn. Naderhand kun je de saus binden met maizena. Roer hiervoor 1 eetlepel maizena tot een glad papje met een scheut koud water en voeg dit al roerend toe aan de kip kerrie.

Familiegerechten, Hoofdgerechten, Kiprecepten

Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! 

Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.

Bestel ze hier!

Onze kookboeken

(75 stemmen)
Geen reacties

Deel je reactie

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
KeukenLiefde