Romige pompoensoep met een vleugje pit

Ik heb al aardig wat recepten voor pompoensoep met je gedeeld, maar er is altijd plek voor meer! Van Johan zijn tante kreeg ik een gigantische flespompoen, groot genoeg om te gebruiken voor meerdere recepten. Een van de recepten die ik ermee maakte was deze romige pompoensoep met een vleugje pit. Verslavend lekker!

Seizoen, Budget, Eenpansgerechten, Herfstrecepten, Lunch, Voorgerecht, Hoofdgerecht, Soep

Ingrediënten

  • 500 g flespompoen, geschild en in blokjes
  • 1 kleine ui of sjalot, fijngesnipperd
  • 1 teen knoflook, gepeld en fijngehakt
  • 2 takjes tijm
  • 1 laurierblaadje
  • 1/2 rode chilipeper, zaadlijst verwijderd en fijngehakt
  • 500 ml kippenbouillon (of groentebouillon als je een vegetarische soep wilt maken)
  • 100 ml room (slagroom of kookroom)
  • Olijfolie

Verder nodig

  • Soeppan of ruime kookpan
  • Staafmixer

 

Garneer de soep met een drupje chili-olie van bijv. het merk Lee Kum Kee. Dat geeft een enorme kick aan je soep!

Bereiding

Verhit een soeppan met een scheut olijfolie en voeg de pompoen, ui, knoflook, laurier, tijm en chilipeper toe (houd wat tijmblaadjes en chilipeper achter voor garnering). Fruit circa 6 minuten op zacht vuur tot de pompoen wat zachter begint te worden.

Voeg de kippenbouillon en room toe en breng aan de kook. Zet het vuur dan weer laag en laat circa 10 minuten zachtjes pruttelen tot de pompoen heel zacht is.

Verwijder het laurierblad en de takjes tijm en pureer de soep met een staafmixer.

Schep de soep in kommen en serveer. Zie onderstaande serveertip!

 

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Geen reacties

Verdeel je liefde

Follow on Bloglovin mytastenld.com