Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu alvast reserveren, verwacht vanaf 2-9-2024!
Romige vislasagne met courgette
Deze romige vislasagne met courgette smaakt verrukkelijk en ziet er bovendien erg feestelijk uit! Het is een mooi gerecht om te serveren tijdens een diner voor vrienden of familie. Je gaat hier beslist hoge punten mee scoren! Het is bovendien een vrij eenvoudig gerecht om te maken en je hebt er geen oven voor nodig.
Het recept komt uit de ‘Proef&’ van de Gall&Gall en heb ik hier en daar iets aangepast naar eigen smaak.
Ingrediënten voor 4 personen
- 125 ml slagroom
- 125 ml crème fraîche
- half kippenbouillontablet
- 2 el mosterd
- 500 gram kabeljauw*
- 100 gram gerookte zalm
- 125 gram kleine Hollandse garnalen
- 1 courgette
- 6 gedroogde lasagnevellen
- olijfolie
- zout en peper
- paar takjes verse dille
*Ik gebruikte ingevroren en ontdooide kabeljauw die mijn man eerder zelf gevangen had.
Verder nodig
fijne rasp
Bereiding
Breng een pan met water aan de kook voor de lasagnebladen. Was en rasp de courgette met schil.
Verwarm de slagroom, crème fraîche en mosterd in een pannetje en verkruimel hier de bouillontablet over.
Laat ondertussen de lasagnevellen een voor een in het kokende water zakken en kook ze gaar.
Als de kabeljauw bijna gaar is zet je het vuur uit en roer je de repen zalm erdoor.
Proef de saus en breng eventueel nog verder op smaak met zout en peper. Bak de courgette in een koekenpan met wat olie ongeveer 1,5 minuut op middelhoog vuur totdat het vocht verdampt is en de courgette beetgaar is.
Breng op smaak met zout en peper. Schep de lasagnebladen uit de pan op een bord en druppel er wat olijfolie overheen. Haal de bladen even los van elkaar om te zorgen dat ze niet meer aan elkaar blijven plakken.
Snijd de lasagnebladen door de helft en begin met het opbouwen van de lasagne. Begin met een lasagnevel en verdeel hier van courgette over.
Lepel vervolgens de vissaus erover gevolgd door wat garnalen en geknipte dille.
Dek af met een lasagnevel en herhaal dit nog een keer.
Eindig met een derde en laatste lasagnevel en wat vissaus. Garneer met een takje dille.
Eet smakelijk!
Bron: Blad ‘Proef&’ van de Gall&Gall met onderstaande wijntip!
Wijnadvies: een fruitige witte wijn zoals bijvoorbeeld de Italiaanse Planeta La Segreta Bianco
Themarecepten, Kerstrecepten, Hoofdgerechten, Pastarecepten, Visrecepten
om 14:12
Voor de 2e keer aan de beurt, het gerecht steelt echt de show, ziet er geweldig leuk uit en het is nog eens super lekker ook
om 14:55
Heel leuk om te horen! 🙂
om 19:39
Vandaag gemaakt , het was heeeeerlijkk ♥️
om 11:16
Leuk om te horen Kim! 🙂
om 15:18
De vislasagne is erg goed. Ik heb wel het een en ander toegevoegd: knoflook, Italiaanse kruiden, geraspte oude kaas en paprika. Ik heb de lasagne laag voor laag in een ovenschaal gemaakt met verse lasagnebladen.
om 19:12
Vislasagne werd het vandaag en het was HEERLIJK en easy!
Mijn zoon en ik houden van vis, de rest niet.
Voor de rest een heerlijke -met alleen maar verse groente- macaroni gemaakt
en wij aan de vislasagne, wat onwijs leuk, ik ga het zeker vaker maken 🙂
om 07:57
Leuk om te horen Monica dat jij en je zoon er lekker van hebben gesmuld! 🙂
om 11:49
ohh Annemiek,
We houden nog steeds niet van koken, maar steeds vaker staat er op de zaterdag een gerecht van jou op het menu wat we met zijn tweeën klaarmaken. Ja ja , wij doen aan keuken liefde!
Dit heerlijke gerecht eten we morgen voor de tweede keer. Zo lekker! Dank je wel!!
om 16:50
Hoi Monique, fantastisch! Ik krijg gewoon kippenvel van zo’n reactie… Zo leuk! Dankjewel!
om 16:30
Ziet er zo heerlijk uit….
Zou je het ook vantevoren kunnen maken?
om 16:52
Hoi Trudy,
Dit gerecht moet je na het maken direct serveren, het gaat niet in de oven en is dus lastig voor te bereiden.
Maar het is absoluut meer dan de moeite waard!
om 13:29
Zou je de lasagne ook in de oven kunnen maken?
Dezelfde voorbereiding , alleen de lasagnebladen niet voorkoken?
om 11:21
Dat zou ik niet aanraden Margôt, vis heeft namelijk een veel kortere bereidingstijd dan ongekookte lasagnebladen.
om 15:07
ik geniet enorm van jouw heerlijk uitziende recepten en ga er zeker proberen !
om 09:30
Leuk om te horen! 🙂