Rood fruit smoothiebowl

Wat een plaatje is het hè, deze rood fruit smoothiebowl! Wederom een lekker recept van Rebekka die nooit genoeg kan krijgen van smoothiebowls. Het is haar lievelingsontbijt, tussendoortje, lunch en avondeten! Het woord is aan Rebekka:

Mijn naam is Rebekka (@rebeklens), ik ben 26 jaar oud en werk als communicatiespecialist en gymleidster. Ik hou van reizen, roze, rondjes rijden in mij cabrio en van fruit.

Smoothiebowl

  • Voor een goede structuur kun je het beste altijd een banaan in je bowl stoppen. Lust je dit niet, dan kun je hem vervangen door een mango.
  • Voor de stevigheid (die heb je immers nodig zodat niet al je decoratie naar de boden van je bowl zakt) is bevroren fruit een must.

Om die reden heb ik altijd minimaal 1 tros bananen thuis en mijn diepvries vol liggen met doosjes diepvriesfruit. Zo heb je altijd heel eenvoudig alle ingrediënten voor een lekkere bowl in huis.

Menu, Ontbijt, Lunch

Ingrediënten

  • 1 banaan
  • Klein handje bevroren frambozen
  • Klein handje bevroren aardbeien
  • Klein handje bevroren kersen

Voor decoratie zie de omschrijving hiernaast.

Verder nodig

  • Blender

Bereiding

Net zoals bij alle smoothiebowls moeten ook hier alle ingrediënten in de blender. Begin bij de banaan, die is zacht en daardoor makkelijk te mixen. Daarna komt de rest van het fruit. Vervolgens is het een kwestie van mixen en af en toe even omscheppen. Duurt het te lang, giet er dan gerust wat water bij. Niet te veel, want de smoothie moet goed stevig blijven in verband met de decoratie. Het kost even wat geduld om zo een mooie gladde smoothie te krijgen, maar straks bij het decoreren heb je er profijt van dat hij stevig is.

Decoratie

Je bent er helemaal vrij in om de bowl te decoreren zoals jij dat wilt.

Omdat ik van banaan hou en de smoothie best fris is, heb ik ervoor gekozen om er een banaan op te leggen. Geeft de smoothie een lekkere, romige draai. Bovenop de banaan liggen kleine stukjes noot gestrooid, voor de bite. Datzelfde geldt voor de kleine hoeveelheid gepofte quinoa. De aardbei ligt erop omdat het soms leuk is om de ingrediënten uit de bowl terug te laten komen in de decoratie.

De kiwi en druifjes heb ik gekozen en zo gesneden omdat ik de combinatie met de rode bowl fris en vrolijk vindt. Tot slot nog wat chocolade sterretjes en een chocolade bonbon: chocolade kan altijd 😊

Geen reacties

Verdeel je liefde

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin