Snel een lekker toetje op tafel zetten? Dit heerlijke roomtoetje is gemaakt van romige kwark, slagroom en frisse mandarijn en is gemaakt in een handomdraai! Je kunt ze ook van tevoren al maken en tot gebruik bewaren in de koelkast.
3 mandarijntjes, gepeld en in niet te kleine stukjes gesneden
250 ml slagroom
2 zakjes vanillesuiker
250 g magere kwark
Oranje vruchtensiroop (ik gebruik Slimpie in de smaak sinaasappel-framboos)
Tip! ♥️Dit toetje kun je ook maken met ander fruit naar keuze zoals aardbeien, frambozen of bramen.
Bereiding
Verdeel de stukjes mandarijn (houd nog wat achter om bovenop te leggen) over de bodem van de 4 glaasjes. Druppel wat vruchtensiroop over de mandarijntjes.
Klop de slagroom met de vanillesuiker lobbig, dus niet helemaal stijfkloppen.
Spatel de slagroom en kwark door elkaar.
Verdeel de kwarkroom over de mandarijntjes. Leg de overige mandarijntjes bovenop en druppel er nog wat vruchtensiroop overheen. Serveer direct of dek af en bewaar tot gebruik in de koelkast.
Smaakt dit recept naar meer? Wist je dat we twee kookboeken hebben uitgebracht? Inspiratie nodig voor het avondeten? In KOKEN MET KEUKENLIEFDE en KOKEN MET KEUKENLIEFDE FAMILIEGERECHTEN vind je 75 makkelijke én originele hoofdgerechten voor elke dag!
Ik gebruikte een vruchten coulis die ik over de onderste vruchten druppelde. Ook maakte ik het toetje af met een mooi laagje van de vruchten coulis. En voor wat betreft de kwark, deze verving ik uiteindelijk met 10% Griekse yoghurt fenomenaal. Maakte het met citroen/limoen, frambozen, mango en aardbei. Telkens op en top genieten. Dank je wel!!
om 17:59
Ik gebruikte een vruchten coulis die ik over de onderste vruchten druppelde. Ook maakte ik het toetje af met een mooi laagje van de vruchten coulis. En voor wat betreft de kwark, deze verving ik uiteindelijk met 10% Griekse yoghurt fenomenaal. Maakte het met citroen/limoen, frambozen, mango en aardbei. Telkens op en top genieten. Dank je wel!!
om 09:16
Dat klinkt als een heerlijke variatie! 🙂