Gegrilde perzik met vanille-roomijs en karamelsaus

Gegrilde perzik met vanille-roomijs en karamelsaus

‘Liefje, wat ga je daarmee doen?’, vraag ik aan Johan als hij drie perziken ongemerkt in het boodschappenmandje probeert te leggen. Er verschijnt een zelfverzekerde grijns op zijn gezicht. ‘Dat is geheim, maar ik beloof dat het lekker wordt.’ Na tien seconden: ‘Vanavond maak ik een toetje op de barbecue.’

Aha. ‘Nou, ik ben reuze benieuwd!’ Het spookt in mijn hoofd, maar ik stel verder geen vragen. Als ik zijn ‘geheimpjes’ weet, heb ik altijd de neiging om ze te overgieten met mijn fameuze Annemiek-sausje: ‘Ja maar, zou je niet liever zus of zo, of dit of dat …’ Tja, ik heb ook zo mijn 101 gebreken.

Na een heerlijk diner kan Johan zijn geheim niet langer geheim houden. ‘Wil je weten wat het toetje is?’ ‘Ik zit te springen van verlangen!’ antwoord ik. ‘Oké dan, voor het toetje maak ik gegrilde perzik van de barbecue, en die serveer ik met een bol vanille-roomijs en warme karamelsaus.’ Mijn mond springt open maar er komt geen geluid uit. Als Johan na tien seconden wijst, doe ik hem net zo snel weer dicht en geef mijn man een knoertdikke kus! Wauw, wat een idee!

Geen barbecueweer? Dan maak ik je dit gerecht gewoon binnen in de grillpan.

Dessert voor 2 tot 4 personen — 15 minuten

Ingrediënten

Verder nodig
Sauspannetje, barbecue of grillpan

Bereiding
Bereid de karamelsaus.

Snijd de perziken doormidden en verwijder de pit. Verwarm de barbecue of grillpan en grill ze aan beide kanten, totdat ze mooie grillstrepen hebben, maar nog wel stevig zijn.

Leg op elk bord een halve perzik (of twee om de grotere gaatjes te vullen) en schep er een bolletje roomijs op. Lepel er wat karamelsaus overheen en garneer met verse munt. Serveer direct.

Gegrilde perzik met vanille-roomijs en karamelsaus

Enjoy!

Seizoen, Thema recepten, Barbecuerecepten, Dessert, Zomerrecepten, Zoet

Ons nieuwe kookboek is uit! Koken met KeukenLiefde FAMILIEGERECHTEN is een bundel van al onze favoriete familiegerechten variërend van echte verwengerechten zoals pizza, lasagne bolognese met bechamelsaus, kip kebab schotel, sushi en chicken tenders, tot makkelijke familiegerechten voor doordeweeks als jambalaya, kip in pestoroomsaus, mihoen goreng met veel verse groente en witlofschotel met gehakt en roomsaus. Maar ook een echt familiegerecht dat van generatie op generatie is doorgegeven: Duitse reibekuchen. Bestel hem hier!

(0 stemmen)
Geen reacties

Verdeel je liefde

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin