Rösti-ovenschotel met vis en wortel

Rösti-ovenschotel met vis en wortel

Wortel en vis, ik vind dat echt een gouden combi. Dit keer verwerk ik ze samen in een ovenschotel: sappige stukjes visfilet — ik gebruikte kabeljauw en zalm, maar je kunt elk vis gebruiken die jezelf maar lekker vindt — bedekt met romige wortel en doperwten en een knapperig dakje van rösti. Verrukkelijk!

Je kunt deze ovenschotel van tevoren al maken (laat de saus met de wortel en doperwten dan eerst afkoelen voordat je ze over de vis verdeelt, want anders gaart de vis al) en tot gebruik in de koelkast bewaren. Voordat je aan tafel gaat, hoef je hem alleen nog even af te bakken. 

Hoofdgerecht voor 4 personen

Ingrediënten

  • 500 g aardappel
  • 500 g wortel
  • 300 g witvis
  • 300 g zalmfilet
  • 100 ml droge witte wijn (vervang eventueel door 1 el citroensap als je niet van wijn houdt)
  • 300 ml visbouillon
  • 200 g crème fraîche
  • 150 g diepvriesdoperwten
  • Paar takjes platte peterselie
  • 1 el roomboter (ik gebruikte kruidenboter) + wat extra vlokjes boter om over de rösti te verdelen
  • Spuitbus olijfolie

Verder nodig
Grove rasp, ovenschaal, kookpan en hapjespan met deksel

Bereiding
Verwarm de oven voor op 220 graden. Vet de ovenschaal in.

Schil de aardappels en kook ze gaar in een pan met licht gezouten kokend water. Giet de aardappels af en stoom ze droog. Laat de aardappels afkoelen.

Schrap of schil de wortels en snijd in plakjes. Verhit een kookpan met de boter en voeg de wortels toe. Bak de wortel 1 minuut in de boter en voeg dan de wijn, bouillon en crème fraîche toe. Kook op middelhoog vuur, met de deksel op de pan, totdat de wortels zacht zijn en de saus is ingedikt. Voeg de doperwten en peterselie (hou wat achter voor garnering) toe, roer door de saus en zet het vuur uit.

Snijd de visfilets in middelgrote stukken (niet te klein, dan wordt de vis te droog) en leg ze in de ovenschaal. Bestrooi met zout en peper. Verdeel de wortels met saus erover. Rasp de aardappels grof en verdeel over de wortel. Bestrooi de aardappel met zout en peper en spray wat olijfolie over de aardappel. Verdeel tot slot de vlokjes boter (of kruidenboter) over de rösti.

Bak 25 minuten in de oven, of totdat de bovenkant licht goudbruin is. Bestrooi de ovenschotel met de achtergehouden peterselie en serveer.

Rösti-ovenschotel met vis en wortel

Eet smakelijk!

Visrecepten, Ovenrecepten, Hoofdgerecht

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
5 reacties

Verdeel je liefde

  1. Ineke

    Heel erg lekker we hebben ervan genoten! Maar voor vier volwassenen is het recept aan de “magere” kant!

  2. Maggy

    heel lekker , vond het veel te veel vocht !! en inkoken tot de juiste hoeveelheid ging niet want wortelen zijn snel klaar
    heb het dan maar gebonden met maïzena en vocht weg gelaten
    was wel echt lekker

    1. Bedankt voor je reactie Maggy. Ik heb de hoeveelheid bouillon in het recept iets aangepast. Leuk om te horen dat het gesmaakt heeft! 🙂

  3. Conny S

    Fantastisch lekker en zo eenvoudig!!

  4. Marieke

    Wow wat ontzéttend lekker!!!

Follow on Bloglovin mytastenld.com