Rösti

Een heerlijk bijgerecht uit de Zwitserse keuken is rösti: een gebakken aardappelkoek van geraspte aardappel. Het is heel makkelijk om te maken. Lekker om te serveren met Züricher geschnetzeltes (kalfsreepjes in champignonroomsaus: recept komt eraan!), of met een klodder zure room, gerookte zalm en een salade.

Dit is een eenvoudig basisrecept waarmee je kunt variëren. Zo kun je bijvoorbeeld ook gesnipperde ui of gehakte tuinkruiden aan de geraspte aardappel toevoegen voor een heerlijke twist.

Aardappel en meer, Bijgerecht

Ingrediënten

  • 800 g vastkokende aardappels
  • 1 ei (klein)
  • 1 el bloem
  • Vloeibare bakboter

Verder nodig

  • Rasp
  • Grote koekenpan

 

 

Bereiding

Schil de aardappels en rasp ze grof met de rasp. Meng de geraspte aardappel in een kom met het ei, de bloem en breng op smaak met zout en peper.

Verhit een koekenpan met een scheut vloeibare bakboter en laat warm worden. Voeg de aardappel toe en druk aan tot een platte koek. Bak op middelhoog vuur enkele minuten tot de onderkant goudbruin is. Leg een groot bord op de koekenpan en draai de pan om zodat de rösti op het bord ligt. Schuif de rösti terug in de koekenpan en bak de andere kant goudbruin.

Snijd de rosti in vieren en serveer.

Rösti

Rösti

Bestel nu ons kookboek KOKEN MET KEUKENLIEFDE

Inspiratie nodig voor het avondeten? Bestel nu ons kookboek KOKEN MET KEUKENLIEFDE:
75 makkelijke én originele hoofdgerechten voor elke dag!

Bestel nu!

Heb je van dit recept genoten?

Geen reacties

Verdeel je liefde

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin