Salade met vijg, walnoot, ham en roquefort

Salade met vijg, walnoot, ham en roquefort

Jaren geleden tijdens een vakantie in Zuid-Frankrijk proefde ik mijn allereerste vijg. In de tuin van ons vakantiehuis stond een joekel van een vijgenboom. Ik kon de rijpe vijgen zo uit de boom plukken en opeten. Nu jaren later als ik een verse vijg eet, sta ik meteen weer in die tuin.

Helaas zijn verse vijgen hier in Nederland moeilijk verkrijgbaar, maar als ik ze zie liggen, neem ik ze direct mee naar huis. Ik eet ze zo uit de hand, of verwerk ze in een salade. Deze salade met frisse veldsla, zoete vijg, knapperige walnoot, zoute ham en pittige en romige roquefort is mijn favoriet! 

Lunch / voorgerecht voor 2 personen

Ingrediënten

  • 1 zakje veldsla à 75 g
  • 4 verse vijgen, in vieren gesneden
  • 60 g roquefort, grof verkruimeld
  • 2 handjes walnoten
  • 70 g Parmaham
  • Extra vierge olijfolie
  • Balsamico-azijn
  • Honing
  • Zout en peper uit de molen

Bereiding
Klop een dressing van olijfolie, balsamico, honing en zout en peper (verhoudingen naar eigen smaak). Doe de sla in een kom en maak aan met een beetje dressing. Verdeel de sla over twee borden en verdeel de overige ingrediënten erover. Druppel nog wat extra dressing over de salade en serveer direct.

Salade met vijg, walnoot, ham en roquefort

Enjoy!

Lunch, Voorgerecht, Salades

Bestel ons nieuwe kookboek: Koken met KeukenLiefde FAMILIEGERECHTEN

17 september 2021 is ons nieuwe kookboek uitgekomen! Een bundel met al onze favoriete familiegerechten variërend van echte verwengerechten zoals pizza, lasagne bolognese met bechamelsaus, kip kebab schotel, sushi en chicken tenders, tot makkelijke familiegerechten voor doordeweeks als jambalaya, kip in pestoroomsaus, mihoen goreng met veel verse groente en witlofschotel met gehakt en roomsaus. Maar ook een echt familiegerecht dat van generatie op generatie is doorgegeven: Duitse reibekuchen. Benieuwd? Bestellen kan hier!

Bestel nu!

(0 stemmen)
3 reacties

Verdeel je liefde

  1. Elisa

    Klinkt lekker, ik denk dat ik de roquefort vervang door geitenkaas. Vijgen pluk ik thuis uit de boom 😀

    1. O wat een heerlijke luxe!

  2. Ik ben een liefhebber van salade en eet het regelmatig, maar deze combinatie kon ik nog niet! Lijkt me de moeite waard om te proberen, Bedankt.

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin