Tip!
Snijd de tomaat met een scherp broodmes. Daarmee snijd je mooie plakken zonder de (zachte) tomaat kapot te snijden.
Zin om jezelf eens lekker te verwennen met een goede lunch? Deze sandwich met gebakken kipfilethaasjes, knapperige bacon en frisse komkommer is snel gemaakt en superlekker.
Voor de honingmosterdsaus
Snijd de tomaat met een scherp broodmes. Daarmee snijd je mooie plakken zonder de (zachte) tomaat kapot te snijden.
Rooster het witbrood licht goudbruin in de broodrooster en laat alvast een koekenpan heet worden op het fornuis.
Voeg een scheutje olie of vloeibare bakboter toe aan de koekenpan en wacht totdat de belletjes verdwenen zijn. Leg de plakjes bacon in de koekenpan en bak ze op middelhoog vuur knapperig en goudbruin. Haal de bacon uit de pan en laat even uitlekken op een stukje keukenpapier. Bestrooi de kipfilethaasjes met zout en peper. Als het past kun je de kipfilethaasjes tegelijk met de bacon meebakken in de pan. Anders doe je het erna. Bak de kipfilethaasjes goudbruin en gaar.
Meng in een kommetje de mayonaise, mosterd en honing. Besmeer het brood aan een kant met de honingmosterdsaus – bewaar de helft van de saus voor later. Beleg 4 sneetjes brood met wat ijsbergsla, bacon, komkommer, tomaat en gebakken kipfilethaasjes. Lepel de overige honingmosterdsaus over de kipfilethaasjes en dek af met het overige brood. Snijd de sandwiches schuin doormidden en zet eventueel vast met een prikker.
Deel je liefde