Serranoham- en zalmrolletje met MonChou

Van lekkere borrel- of verjaardagshapjes kun je nooit genoeg recepten hebben. Althans, dat is mijn bescheiden mening. 🙂 Ik houd ervan! Als dochterlief en ik weer eens verlekkerd langs de tapasafdeling in de supermarkt lopen, vraagt dochterlief steevast: “Mama, zullen we zo’n bakje meenemen?”. Ik ben vaak makkelijk over te halen — zeker als het om lekker eten gaat —, maar borrelhapjes uit een bakje gaat me toch te ver. De ham- en zalmrolletjes die ze aanwijst kun je zo makkelijk zelf maken. Hup, ik gooi snel een pakje serranoham, gerookte zalm en MonChou in het mandje. Feest of geen feest. Die borrelhapjes maken we zelf! 

Voor bij de borrel

Ingrediënten

  • 50 g serranoham
  • 75 g gerookte zalm
  • 100 g MonChou
  • Gedroogde basilicum
  • Gemarineerde olijven om erbij te serveren (optioneel)

Verder nodig

  • Prikkers om erbij te serveren

In plaats van serranoham is het ook erg lekker om runderrookvlees te gebruiken. Voor een lekker resultaat laat ik deze dan altijd dun snijden door de slager.

Bereiding

Leg een plakje serranoham op een snijdplank en snijd dunne plakjes van de MonChou. Leg een reepje MonChou op de serranoham en rol hem strak op. Maak zo circa 5 tot 6 rolletjes met de helft van de MonChou. Gebruik de andere helft van de MonChou voor de zalmrolletjes. Omdat zalm wat dikker is dan serranoham is het mooier om de zalm maar één keer om de MonChou te wikkelen. Voor een strak resultaat is het mooi om de zijkanten van de zalm recht af te snijden.

Leg de serranoham- en zalmrolletjes op een mooi bord en bestrooi met wat gedroogde basilicum. Serveer eventueel met wat gemarineerde (basilicum)olijven en geef er prikkers bij.

Geen reacties

Verdeel je liefde

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin