Slagroomsoesjes

Slagroomsoesjes zijn heel makkelijk zelf te maken. Met het basisrecept voor soezen dat ik eerder met je deelde maak je in een handomdraai deze heerlijke slagroomsoesjes. Bestrooi ze voor serveren met poedersuiker of dip de soesjes met de bovenkant in wat gesmolten chocolade. Ook leuk en lekker om ze daarna nog te bestrooien met wat geroosterd amandelschaafsel. Mmmm, dat wordt smullen! PS Zie ook onderstaande tip voor een baby shower! 🙂 

Thema recepten, Wereldgerecht, Dessert, Gebak, High tea recepten, Hollandse recepten, Zoet

Ingrediënten

  • 1x basisrecept soezen
  • 500 ml verse slagroom
  • 50 g witte basterdsuiker (vanillesuiker kan ook, laat de vanille-extract dan achterwege)
  • 1 tl vanille-extract
  • 1 zakje slagroomversteviger (Klopfix)
  • Optioneel poedersuiker om te bestrooien

Verder nodig

  • Spuitzak met gladde, ronde spuitmond van 1 cm Ø

Tip!

Organiseer je een baby shower waarbij het geslacht nog niet bekend is? Vul de soesjes met roze en/of blauw gekleurde (met een drupje levensmiddelenkleurstof) slagroom. Dip de soesjes vervolgens in gesmolten witte chocolade en bestrooi met gekleurde muisjes!

Bereiding

Maak de soezen volgens dit basisrecept.

Klop de slagroom goed stijf met de suiker, vanille-extract en de slagroomversteviger. Vul de spuitzak met de slagroom en draai de bovenkant dicht.

Maak met een mesje aan de onderkant van de soesjes een kleine inkeping vul hierdoor de soesjes met de slagroom. Bestrooi de slagroomsoesjes voor serveren eventueel met poedersuiker of zie de andere serveertip die ik bovenaan beschreef.

Slagroomsoesjes

 

 

Geen reacties

Verdeel je liefde

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin