Snelle kaas-uienbroodjes

Ook zo dol op die kaas-uienkruiers van de bakker? Ik wel! Gelukkig kun je ze ook heel makkelijk zelf maken. Deze kaas-uienbroodjes maak je heel snel met afbakpistoletjes. De uien smoor ik eerst op laag vuur, tot ze glazig en heel zacht zijn. Dan mogen ze in de broodjes met wat geraspte kaas erover. Even afbakken in de oven en smullen maar! Lekker als lunch of bij een kom soep. 

Menu, Lunch

Ingrediënten

 

  • 4 (kleine) afbakpistoletjes
  • 2 uien, gepeld en fijngesnipperd
  • 2 tl gedroogde tijmblaadjes (vers kan ook)
  • Scheut olijfolie (geen extra vierge)
  • 2 handjes pittig belegen kaas, geraspt

Bereiding

      1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Bekleed een bakblik met bakpapier. Hol de broodjes vanaf de bovenkant een stukje uit, zodat je ze kunt vullen. Leg de uitgeholde broodjes op het bakblik, het uitgeholde brood kun je er ook naast leggen.
      2. Verhit een koekenpan met een royale scheut olijfolie. Voeg de uien en tijm toe en fruit op (middel)laag vuur, tot de uien zacht en glazig zijn. Dit duurt circa 10 minuten. Roer regelmatig door en laat de uien niet kleuren. Breng op smaak met zout en peper.
      3. Vul de broodjes met het uienmengsel en bestrooi met de geraspte kaas. Het uienmengsel en kaas dat je over hebt kun je over de uitgeholde broodstukjes verdelen. Dit worden straks heerlijke, krokante stukjes om zo van te snoepen.
      4. Bak 10 tot 12 minuten in het midden van de oven, of tot de broodjes goudbruin zijn. Bestrooi voor serveren eventueel met wat gehakte bieslook of peterselie.

    Snelle kaas-uienbroodjes

    Snelle kaas-uienbroodjes

Eén reactie

Verdeel je liefde

  1. Ingrid

    Oeh…dat ziet er goed uit wij zijn dol op kaas-uienbroodjes. 😋😋😋

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin