Snelle oliebollen met witte chocolade, pistache en cranberry

Oliebollen horen bij oud en nieuw zoals een pasteitje bij de kerst. Dit keer maak ik snelle oliebollen zonder gist, dus het beslag hoeft niet te rijzen. Je kunt meteen gaan bakken! Als vulling kies ik voor een mengsel van witte chocolade, pistache en cranberry. Een heerlijke en feestelijke combi! 

Bekijk snel de video hierboven en ga aan de slag!

Kookvideo's, Seizoen, Thema recepten, Gebak, Oud-en-nieuwrecepten, Winterrecepten, Zoet, Voor bij de borrel

Ingrediënten

  • 500 g zelfrijzend bakmeel
  • Snufje zout
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 500 ml karnemelk
  • 40 g pistache
  • 40 g cranberry
  • 50 g witte chocolade, in stukjes gehakt
  • 1 liter arachideolie om in te frituren
  • Poedersuiker om te bestrooien

Verder nodig

  • Pan met dikke bodem, of frituurpan

Bereiding

Verhit de olie tot 180 graden.

Roer het zelfrijzend bakmeel, zout, suiker en de karnemelk in een kom door elkaar tot een glad mengsel. Voeg de pistache, cranberry en witte chocolade toe en roer door het beslag.

Schep met een eetlepel bolletjes van het deeg en laat in de hete olie glijden. Bak niet meer dan zes oliebollen tegelijk. Bak circa 7 minuten, of totdat de oliebollen goudbruin zijn. Schep de oliebollen met een schuimspaan uit het vet en laat uitlekken op keukenpapier. Bak de volgende oliebollen en herhaal totdat het beslag op is.

Bestrooi de oliebollen vlak voor serveren royaal met poedersuiker.

Geen reacties

Verdeel je liefde

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin