Gezouten karamelsaus

Opgepast, deze gezouten karamelsaus is verslavend lekker! Je kunt hem gebruiken om gebak mee op te leuken — ik gebruikte hem bijvoorbeeld als topping voor mijn no bake chocoladecheesecake met kruidnotenbodem (recept deel ik morgen en is lekker!) — of gebruik hem als finishing touch voor desserts, denk bijvoorbeeld als vulling of topping van een chocolade-lavacakeje of drizzle over je ijs. Met deze gezouten karamelsaus kun je alle kanten op! 

Basisrecepten, Sauzen, Thema recepten, Dessert, Kerstrecepten, Zoete keuken, Zoet

Ons nieuwe kookboek is uit! Koken met KeukenLiefde FAMILIEGERECHTEN is een bundel van al onze favoriete familiegerechten variërend van echte verwengerechten zoals pizza, lasagne bolognese met bechamelsaus, kip kebab schotel, sushi en chicken tenders, tot makkelijke familiegerechten voor doordeweeks als jambalaya, kip in pestoroomsaus, mihoen goreng met veel verse groente en witlofschotel met gehakt en roomsaus. Maar ook een echt familiegerecht dat van generatie op generatie is doorgegeven: Duitse reibekuchen. Bestel hem hier!

(1 stemmen)
5 reacties

Verdeel je liefde

  1. Alie

    bedankt voor het delen van dit recept, ik heb al veel karamelsaus gemaakt, maar telkens werd hij korrelig. Deze blijft vloeibaar. Ik denk dat het komt door het doorkoken?

  2. Marianne

    Dat ziet er heerlijk uit! Als je het zout weglaat, heb je dan de zoete variant? Of moet er dan iets anders mee gebeuren?

    1. Hoi Marianne, ook met zout is dit een zoet recept. Het zout zorgt alleen voor een mooi contrast met de zoete smaak, maar als je er niet van houdt kun je het zout ook gewoon weglaten.

      1. Nada

        Kan je het bewaren en later nog opwarmen?

        1. Hoi Nada, je kunt de karamelsaus ongeveer een week bewaren en voor gebruik inderdaad opnieuw opwarmen als je wilt. Doe dit opwarmen in een pannetje al roerend op laag vuur en niet in de magnetron.

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin