Gezouten karamelsaus

Opgepast, deze gezouten karamelsaus is verslavend lekker! Je kunt hem gebruiken om gebak mee op te leuken — ik gebruikte hem bijvoorbeeld als topping voor mijn no bake chocoladecheesecake met kruidnotenbodem (recept deel ik morgen en is lekker!) — of gebruik hem als finishing touch voor desserts, denk bijvoorbeeld als vulling of topping van een chocolade-lavacakeje of drizzle over je ijs. Met deze gezouten karamelsaus kun je alle kanten op! 

Basisrecepten, Sauzen en dips, Thema recepten, Zoete keuken, Kerstrecepten, Zoet, Dessert

Smaakt dit recept naar meer? Wist je dat we twee kookboeken hebben uitgebracht?

Inspiratie nodig voor het avondeten? In KOKEN MET KEUKENLIEFDE en KOKEN MET KEUKENLIEFDE FAMILIEGERECHTEN vind je 75 makkelijke én originele hoofdgerechten voor elke dag!

Bestel ze hier

(2 stemmen)
5 reacties

Verdeel je liefde

  1. Alie

    bedankt voor het delen van dit recept, ik heb al veel karamelsaus gemaakt, maar telkens werd hij korrelig. Deze blijft vloeibaar. Ik denk dat het komt door het doorkoken?

  2. Marianne

    Dat ziet er heerlijk uit! Als je het zout weglaat, heb je dan de zoete variant? Of moet er dan iets anders mee gebeuren?

    1. Hoi Marianne, ook met zout is dit een zoet recept. Het zout zorgt alleen voor een mooi contrast met de zoete smaak, maar als je er niet van houdt kun je het zout ook gewoon weglaten.

      1. Nada

        Kan je het bewaren en later nog opwarmen?

        1. Hoi Nada, je kunt de karamelsaus ongeveer een week bewaren en voor gebruik inderdaad opnieuw opwarmen als je wilt. Doe dit opwarmen in een pannetje al roerend op laag vuur en niet in de magnetron.

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin