Ingrediënten

  • 150 g zachte roomboter
  • 100 g bruine basterdsuiker
  • 3 eieren, op kamertemperatuur
  • 2 overrijpe bananen, fijngeprakt
  • 1 flinke el crème fraîche
  • 1 el speculaaskruiden
  • 250 g bloem
  • Snufje zout
  • 9 g wijnsteenbakpoeder
  • 50 g geschaafde amandelen

Verder nodig

  • Cakeblik van 25 cm
  • Elektrische handmixer
  • Fijne zeef
  • Spatel

Bereiding

Verwarm de oven (boven- en onderwarmte) voor op 175 graden. Vet de cakevorm in met boter. Prak de bananen tot moes.

Klop de boter en suiker tot luchtig en romig mengsel. Voeg de crème fraîche en 1 ei toe en klop verder totdat het ei is opgenomen. Voeg één voor één de andere twee eieren toe, voeg het derde ei pas toe als het tweede ei is opgenomen. Spatel de bananenpuree door het beslag, samen met de speculaaskruiden.

Roer de bloem, het zout en het bakpoeder in een kom door elkaar en zeef dit in drie porties boven het beslag. Spatel door elkaar tot alle bloem is opgenomen en je een glad beslag hebt.

Verdeel het beslag in de cakevorm en bak 50 minuten in de oven. Haal het bananenbrood uit de oven en laat 20 minuten in de vorm afkoelen. Stort de cake dan op een rooster en laat verder afkoelen.

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Geen reacties

Verdeel je liefde

Follow on Bloglovin mytastenld.com