Bestel nu ons kookboek KOKEN MET KEUKENLIEFDE
Inspiratie nodig voor het avondeten? Bestel nu ons kookboek KOKEN MET KEUKENLIEFDE:
75 makkelijke én originele hoofdgerechten voor elke dag!
Elke koelkast puilt er weleens vanuit. Restjes! Weggooien is zonde, maar wat dan? Simpel. Je pakt een kom, gooit erin wat bij elkaar kan, kiepert er tonijn uit blik doorheen (want die ligt natuurlijk standaard op voorraad) et voilà: deze wonderlijke aardappel-tonijnkoekjes zijn geboren. O ja, je moet ze nog wel even paneren, maar met een paar kinderhandjes bij de hand is dat zo gepiept. 🙂 Je koelkast opeten was nog nooit zo’n feest!
Ingrediënten
Om te paneren
Verder nodig
Koekenpan en (als je die hebt) een ijsschep met knijper
Bereiding
Roer in een kom alle ingrediënten voor de koekjes door elkaar en vorm er met je handen kleine, ronde koekjes van. Dit gaat makkelijk en snel met een ijsschep met knijper. Schep de ijsschep vol met puree en strijk de bovenkant af. Knijp het bolletje puree op je hand en druk hem lichtjes plat. Je krijgt zo mooi gevormde koekjes die allemaal even groot zijn. Heb je geen ijsschep, doe het dan gewoon op gevoel.
Zet drie borden klaar met losgeklopt ei, bloem en broodkruim. Wentel de koekjes eerst door de bloem, dan het ei en tot slot het broodkruim. Als de puree te zacht is, laat de koekjes dan eerst opstijven in de koelkast voordat je verder gaat.
Vul de koekenpan met een ruime laag olie (de olie moet tot ongeveer halverwege de koekjes komen, anders bakken de zijkanten niet bruin) en laat heet worden. Bak de koekjes aan beide kanten goudbruin en krokant.
Leg ze op een stukje keukenpapier om uit te lekken. Serveer met ketchup of zoete chilisaus.
Eet smakelijk!
Kinderrecepten, Visrecepten, Aardappel en meer, Groenten, Budget, Hoofdgerecht, Bijgerecht
om 08:14
Mmm, klinkt lekker! Heerlijk om restjes op te maken!