Speels & Smakelijk: ijskoek

Speels & Smakelijk: ijskoek

“Mama,” vroeg Ella-Marie onlangs, “waarom bestaat het avondeten niet gewoon alleen uit toetjes?”

Tsja … mijn dochter is een zoetekauw in hart en nieren. (Van wie zou ze dat toch hebben?) Als ik het avondeten op tafel zet, neemt de kleine schat twee, drie hapjes en vraagt dan met twinkelende oogjes: “Mag ik het toetje?” Het antwoord moet ze kunnen dromen, maar toch stelt ze na elke volgende hap doodleuk dezelfde vraag. (Ook die hardnekkigheid heeft ze niet van een vreemde!)

Maar papa en mama zijn geen toetjesmensen – van een schaaltje vla of bordje pap gaat ons hart niet sneller kloppen. Ella-Marie krijgt meestal wat fruit, vaak een appeltje. En een heel enkele keer — als ze haar bordje zonder mokken of morren helemaal heeft leeggegeten, en niet om de hap naar een toetje heeft gevraagd, dan wacht haar een smakelijke verrassing.

Deze ijskoek, bijvoorbeeld, was een enorm succes. Geen enkele kleine zoetekauw zal een heerlijke bol vanille-roomijs verpakt tussen twee knapperige koekjes, kunnen weerstaan. Dit coole koekje is bovendien supersnel klaar. En de gekleurde sprinkles zien er zo vrolijk uit, dat tegen dit toetje zelfs papa en mama niet zeggen: “Dank je de koekoek!”

Ingrediënten

  • 2 koekjes naar keuze
  • 1 flinke bol vanille-ijs
  • Gekleurde sprinkles

Bereiding
Schep een flinke bol vanilleijs op een koekje en druk het andere koekje erbovenop. Druk iets aan zodat de koekjes tot aan de rand volledig zijn gevuld met ijs. Snijd het overtollige ijs rondom weg met een mes. Leg het koekje 15 minuten in de diepvries, zodat het ijs weer hard wordt. Leg de spinkles op een bordje en rol de zijkanten van het koekje door de sprinkles.

Druk goed aan en leg weer 15 minuten in de koelkast om op te stijven.

Speels & Smakelijk: ijskoek

Speels & Smakelijk: ijskoek

Enjoy!

Tip

Een ijskoek voor grote mensen? Rol hem dan door een bad van nougatine of dip de ijskoek voor de helft in gesmolten chocolade (wel even laten opstijven in de vriezer).

Kinderrecepten, Zoete recepten, Dessert, Koekjesrecepten

Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! 

Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu alvast reserveren, verwacht vanaf 2-9-2024!

Bestel ze hier!

Onze kookboeken

(0 stemmen)
Geen reacties

Deel je liefde

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
KeukenLiefde