Spinazieplaattaart met ham en ei

Spinazieplaattaart met ham en ei

Sommige gerechten zijn gewoon een feestje.

Plezierig om te maken, leuk om naar te kijken, verrukkelijk om te eten.

Met deze spinazieplaattaart tover je een glimlach op vele gezichten, inclusief die van jezelf!

Hoofdgerecht voor 3 personen — 20 minuten + 15 minuten in de oven

Ingrediënten

  • 6 plakjes bladerdeeg
  • 300 g verse spinazie
  • 1 bakje champignons à 250 g
  • 1 knoflookteentje, uitgeperst
  • 1 bakje kruidenroomkaas
  • 3 eieren
  • 3 plakjes serranoham
  • Olie om in te bakken
  • Zout en peper uit de molen

Verder nodig
Koekenpan met anti-aanbaklaag, zeef, bakpapier

Bereiding
Laat het bladerdeeg ontdooien. Verwarm de oven voor op 220 graden.

Laat de koekenpan heel heet worden en voeg dan een klein beetje olie en de champignons toe. Roerbak de champignons op hoog vuur, totdat ze zacht en licht beginnen te kleuren. Voeg, als de champignons bijna klaar zijn, de helft van de knoflook toe. Breng op smaak met peper en zout en schep de champignons op een bord.

Roerbak in dezelfde pan op hoog vuur de spinazie, totdat deze is geslonken. Voeg hier de overige knoflook aan toe en warm kort mee. Breng op smaak met zout en peper. Schep de spinazie in een zeef en druk met een lepel al het vocht eruit. Hak de spinazie fijn en meng in een kom met de roomkaas.

Leg de plakjes bladerdeeg op een met bakpapier bekleed bakblik in twee rijen van drie, zodat er een rechthoek onstaat. Laat de randen iets overlappen en druk vast. Kerf met een mes (niet helemaal insnijden) het bladerdeeg rondkom in, op 1 cm van de rand. Prik met een vork gaatjes binnen de inkeping. Besmeer het bladerdeeg binnen de inkeping met de spinaziecrème. Tik de eieren boven de plaattaart. Beleg tot slot met de champignons, houd het eigeel vrij.

Bak de plaattaart circa 10 tot 15 minuten in de oven, of totdat het ei gestold is. Verdeel de plakjes serranoham over de plaattaart en serveer.

Spinazieplaattaart met ham en ei

Eet smakelijk!

Themarecepten, Paasrecepten, Hoofdgerechten

Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! 

Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu alvast reserveren, verwacht vanaf 2-9-2024!

Bestel ze hier!

Onze kookboeken

(7 stemmen)
7 reacties

Deel je reactie

  1. CorrieWagemakers

    Hoi kan het ook met een andere groente ipv spinazie

  2. Anita

    Vanavond gemaakt en gegeten, erg smakelijk. Nog wel spekjes bij de spinazie gedaan want die had ik nog liggen ?

  3. Grietje

    Hoi Annemiek,

    Ziet er echt heerlijk uit.
    Helaas hebben wij geen ovenschaal thuis..
    Kan t ook op een grote ovenschaal?

    Groetjes

    1. Grietje

      Ik bedoel natuurlijk geen bakplaat thuis

      1. Hoi Grietje, een bakplaat of bakblik is wel het makkelijkste, maar in een ovenschaal kan het natuurijk ook.

  4. Ineke Bekker

    Hallo Annemiek,
    Als ik de spinazieplaattaart terug wil zoeken op je site? Onder welk hoofdstuk moet ik dan gaan zoeken? Je site heeft nog geen zoekmachine hé? Hij ziet er weer heerlijk uit en ga de spinazietaart zeker weer maken.
    Fijn weekend ??Ineke Bekker
    Ps. Zag dat je heel dichtbij was samen met Johan! In Zeeland in Café De Biet in Zierikzee…leuk hoor?(al weer even geleden)

    1. Hoi Ineke, aan de rechterkant van de homepage staat ergens halverwege de zoekfunctie ‘zoek op ingrediënt’. Als je daar spinazie intikt, moet het recept tevoorschijn komen. 🙂

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
KeukenLiefde