Spinazieschotel met gehakt en bladerdeegdakje

Een heerlijke spinazieschotel uit de oven met laagjes aardappelpuree, gekruid gehakt en romige spinazie à la crème. De schotel wordt afgedekt met bladerdeegdakje waardoor hij een heerlijk knapperig en goudbruin korstje krijgt. Een echte familiefavoriet!

Vleesrecepten, Ovenrecepten, Budget, Hoofdgerecht

Ingrediënten

  • 1 kg kruimige aardappels, geschild en gehalveerd
  • 750 g diepvriesspinazie à la crème
  • 500 g rundergehakt
  • 1 grote ui, gesnipperd
  • 2 tenen knoflook, gehakt
  • 1 el kerriepoeder
  • 2 el gedroogde peterselie
  • 100 – 150 ml kook- of slagroom (zie onderstaande tip)
  • 150 g belegen of oude kaas, geraspt
  • 5 – 6 plakjes bladerdeeg
  • 1 ei, losgeklopt om te bestrijken
  • Eventueel handje paneermeel (zie uitleg in bereiding)

Nodig

  • Ovenschaal
  • Koekenpan
  • Kookpan met deksel
  • Pureestamper
  • Kwastje om te bestrijken

Tips!

  • In plaats van slagroom kun je de aardappelpuree ook smeuïg maken met een scheutje melk en boter. Slagroom heeft mijn voorkeur, die maakt de puree lekker vol en romig!
  • Lekker om te serveren met een hardgekookt eitje. Je kunt het ei ook in plakjes snijden en op de spinazie leggen, dan afdekken met bladerdeeg.

Bereiding

  1. Ontdooi de spinazie volgens de omschrijving op het pak.
  2. Kook de aardappels in een afgesloten pan met licht gezouten water gaar. Giet ze af en stamp fijn met de room (genoeg om een smeuïge puree te maken) en helft van de kaas. Roer de helft van de peterselie erdoor en breng op smaak met zout en peper.
  3. Fruit, ondertussen als de aardappels koken, de ui en knoflook in een koekenpan op laag vuur met een scheutje olie, tot ze zacht zijn. Voeg het gehakt, kerriepoeder en de overige peterselie toe en breng op smaak met zout en peper. Bak het gehakt rul.
  4. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  5. Laat de plakjes bladerdeeg net ontdooien. Vet de ovenschaal in met boter of olie.
  6. Verdeel de aardappelpuree over de bodem van de ovenschaal en strijk glad. Verdeel het gehakt en daarna de spinazie erover. Dek af met de plakjes bladerdeeg, het laatste plakje bladerdeeg zul je moeten bijsnijden om het passend te maken.
  7. Kwast de bovenkant van het bladerdeeg dun in met ei en bestrooi met de overige kaas.
  8. Bak 25 tot 30 minuten in het midden van de oven, tot de bovenkant goudbruin is.

Spinazieschotel met gehakt en bladerdeegdakje

Spinazieschotel met gehakt en bladerdeegdakje

Bestel nu ons kookboek KOKEN MET KEUKENLIEFDE

Inspiratie nodig voor het avondeten? Bestel nu ons kookboek KOKEN MET KEUKENLIEFDE:
75 makkelijke én originele hoofdgerechten voor elke dag!

Bestel nu!

(18 stemmen)
Geen reacties

Verdeel je liefde

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin