Ingrediënten
- 1 kg kruimige aardappels, geschild en gehalveerd
- 750 g diepvriesspinazie à la crème
- 500 g rundergehakt
- 1 grote ui, gesnipperd
- 2 tenen knoflook, gehakt
- 1 el kerriepoeder
- 2 el gedroogde peterselie
- 100 – 150 ml kook- of slagroom (zie onderstaande tip)
- 150 g belegen of oude kaas, geraspt
- 5 – 6 plakjes bladerdeeg
- 1 ei, losgeklopt om te bestrijken
Nodig
- Ovenschaal
- Koekenpan
- Kookpan met deksel
- Pureestamper
- Kwastje om te bestrijken
om 11:00
Kan je de ovenschotel ook eerder maken en dan later in de oven doen?
om 15:07
Ja hoor, dat kan.
om 12:23
Er staat: laat de plakjes bladerdeeg net ontdooien.
Staat dat voor niet of net voordat je ze er op legt?.
om 15:34
Ik zoek de ovenschotel met gehakt en spinazie is gedeeld op Facebook op 17 augustus, maar in de website onvindbaar
om 15:55
Hoi Susanne, bedoel je deze: https://www.keukenliefde.nl/ovenschotel-met-gehakt-en-spinazie/?fbclid=IwAR1owQdzhOVsCgabZBG5X59ITZXEYYiE-Xj9KkObHCaoU03ySAfRZ9laWlc
om 05:37
Nou ben ik wel heel benieuwd waar die paneermeel voor is? Het klinkt zo ook al heerlijk!
om 08:37
Hoi Thijs, bedankt voor je reactie! Ik heb het verwijderd, het paneermeel is niet nodig in dit recept.
om 08:17
Is het net nodig om wat gaatjes in het bladerdeeg te prikken, zodat de stoom kan ontsnappen?
om 09:00
Dan kan maar hoeft niet. 🙂