Smaakt dit recept naar meer? Wist je dat we twee kookboeken hebben uitgebracht?
Inspiratie nodig voor het avondeten? In KOKEN MET KEUKENLIEFDE en KOKEN MET KEUKENLIEFDE FAMILIEGERECHTEN vind je 75 makkelijke én originele hoofdgerechten voor elke dag!
Spruitjesquiche met geitenkaas en honing
Kinderen spruitjeshaters? Ben je mal, die van ons is er dol op! De licht bittere smaak van spruitjes wordt vooral bij kinderen meestal niet erg gewaardeerd, maar wanneer je de spruitjes combineert met iets zoets, zullen je kinderen er net als onze dochter dol op zijn. Echt, probeer het maar. Deze spruitjesquiche met spekjes, geitenkaas en honing is favoriet bij onze dochter en haar bordje gaat keer op keer, zonder te morren schoon leeg.
Hoofdgerecht voor 3 personen
Ingrediënten
- 5 plakjes bladerdeeg
- 1 rode ui, gepeld en in halve ringen gesneden
- 55 g gerookte spekreepjes
- 400 g spruitjes
- 200 ml slagroom, of kookroom
- 3 eieren
- 95 g zachte geitenkaas
- Honing*
- Zout en peper
*De vader van een goede vriendin is imker en wij kregen een paar van deze verrukkelijke potjes godennectar. Wat een verschil met de honing die ik altijd in de supermarkt koop! Ik kan iedereen aanraden om eens op zoek te gaan naar echt lekkere honing en die voortaan te gebruiken voor je gerechten. Dat maakt echt het verschil!
Verder nodig
Quichevorm
Bereiding
Was de spruitjes en snijd de harde aanzet aan de onderkant eraf. Kook de spruitjes beetgaar en laat ze goed uitlekken in een zeef.
Halveer ze vervolgens. Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet de quichevorm in. Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien.
Bak de spekjes op laag vuur langzaam uit, totdat ze licht goudbruin zijn en voeg dan de rode ui toe. Bak zachtjes verder totdat de ui zacht is. Bekleed de quichevorm met het bladerdeeg en verdeel de spruitjes en vervolgens het spek/uimengsel erover.
Klop de room los met de eieren en breng op smaak met zout en peper. Schenk over de spruitjes. Verkruimel de geitenkaas eroverheen en tot slot circa 1 tot 2 eetlepels honing.
Bak circa 30 minuten in de oven, of totdat de randen en bovenkant van de quiche goudbruin zijn. Laat voor het aansnijden zeker 10 minuten afkoelen.
Lekker met een salade.
Eet smakelijk!
om 12:19
Hoe warm moet de oven?
om 18:20
Hij staat in de oven! Ben benieuwd 🙂
om 10:01
Leuk Elisa!! Ik ook… 😉
om 08:58
Helemaal vergeten te melden, maar ik vond het heerlijk!!! Mijn vriend vond het ook lekker, maar die heeft hem volgende keer toch liever met iets van broccoli 😉
om 09:30
Hmmm… Een broccoliquiche klinkt inderdaad ook erg goed. Coming up next! 🙂