Sticky kippenvleugels (van de kamado)

In dit recept laten we je zien hoe je deze smakelijke sticky kippenvleugels kunt maken. De kippenvleugels worden eerst lekker gekruid en langzaam gegaard op de kamado, totdat ze mals en doordrenkt zijn met de rokerige smaken van houtskool. Vervolgens zetten we de kers op de taart met onze (zelfgemaakte) teriyaki saus, die elke hap omtovert tot een culinair meesterwerk.

Wat zijn kippenvleugels

Zoals de naam al zegt zijn kippenvleugels de vleugels van een kip. Het vlees is lekker sappig en mals. Vanwege hun smaak en grootte zijn ze heel geschikt als borrelhapje.

Hapje

Kippenvleugels worden ook wel TV-sticks genoemd, omdat je ze makkelijk met de hand kunt eten. Ik maak deze sticky kippenvleugels graag in het weekend om als snack of hapje bij een mooie sportwedstrijd te serveren. Je kunt ze ook laten rondgaan op een verjaardag of feestje. Succes gegarandeerd!

Sticky kippenvleugels

In dit recept ga je de kip eerst kruiden om hem een lekkere smaak te geven. Als de kip mals is lak je hem met een plakkerige, kleverige saus voor het sticky laagje. Deze saus kan variëren in smaak, maar meestal zit er suiker of honing in de saus waardoor hij mooi gaat karameliseren. Ik gebruik in dit recept teriyakisaus, maar barbecuesaus of chilisaus zijn ook heerlijk. Probeer zelf wat jouw favoriet is!

Uit de oven

Je kunt deze kippenvleugels ook in de oven maken, op dezelfde temperatuur als hieronder beschreven. Verdeel de kippenvleugels dan over een bakblik met bakpapier zodat ze niet vast blijven plakken.


Sticky kippenvleugels (van de kamado)

Professional of beginner

Of je nu een doorgewinterde barbecue professional bent of net begint aan je rookavontuur, dit recept is een must-try voor iedereen die houdt van de perfecte combinatie van rook en teriyaki. Dus, stook die kamado op en laten we samen een onvergetelijke smaakervaring creëren.

Laten we beginnen!

Sticky kippenvleugels (van de kamado)

Kamado recepten, Barbecuerecepten, Voor bij de borrel

Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! 

Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu alvast reserveren, verwacht vanaf 2-9-2024!

Bestel ze hier!

Onze kookboeken

(11 stemmen)
5 reacties

Deel je liefde

  1. Wilma Witjes

    Hoi,

    Is het ook mogelijk om dit in de airfryer te maken of in de pan te bakken?

    Groet Wilma

    1. Hoi Wilma, ja hoor dat kan. In de airfryer kun je ze 20 tot 25 minuten bakken op 180 graden. In de pan bakken kan denk ik ook wel, maar de exacte tijd hierbij durf ik niet te zeggen omdat ik hier zelf geen ervaring mee heb.

      1. Wilma Witjes

        Top bedankt

  2. Tilly

    Deze ga ik zeker maken binnenkort, maar…… ik mis kijkje in de keuken week 38 of heb ik het mis, ik geniet er iedere week weer van.
    Gr. Tilly

    1. Hoi Tilly, we zijn inderdaad gestopt met het Kijkje in de keuken.

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
KeukenLiefde