Zelfgemaakte teriyakisaus

Zelfgemaakte teriyakisaus

Dit is een van die recepten die iedereen zou moeten kennen; zelfgemaakte teriyakisaus! Deze heerlijke Japanse smaakmaker gebruik je bijvoorbeeld als saus in wokgerechten, als marinade voor vis of vlees, of om vis of vlees tijdens het koken mee te glaceren. Het is de basis voor vele heerlijke Oosterse gerechten. Bovendien is teriyakisaus ontzettend makkelijk om te maken en blijft het op een koele en donkere plek bewaard, lang houdbaar.

Er bestaan diverse varianten van teriyakisaus, zo ook met mirin en sake, maar deze variant vind ik zelf erg lekker.

Ingrediënten

  • 200 ml water
  • 200 ml donkere sojasaus
  • 50 g bruine basterdsuiker
  • 3 knoflooktenen, gepeld en gehalveerd
  • 2 tl sesamolie
  • 1 el maizena

DSC_7842_800x536

Bereiding
Doe alle ingrediënten behalve de maizena in een steelpan en breng aan de kook. Laat enkele minuten zachtjes koken. Roer de maizena met een klein beetje water tot een vloeibaar papje en voeg dit al roerend toe een de teriyakisaus. Voeg net zoveel toe totdat de teriyakisaus licht gebonden is. Verwijder de knoflook.

Zelfgemaakte teriyakisaus

Gebruik de teriyakisaus direct of laat afkoelen en bewaar in een goed afgesloten fles in de koelkast.

Aziatische recepten, Wereldgerecht

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
7 reacties

Verdeel je liefde

  1. Irmab

    Ik heb ipv 50 gr suiker, 30 gr suiker en 2 eetlepels honing gebruikt. Top!

  2. Marion

    Ik vond m erg zoet en heb een klein scheutje rijstazijn toegevoegd. Heerlijk!

  3. Annemarie Brinks

    Hoe lang is de saus houdbaar in de koelkast?

    1. Dat weet ik niet precies Annemarie, maar ik denk wel enkele weken.

  4. Joyce

    Ik vind deze saus al snel te zoet als je hem kant en klaar in de winkel koopt, is deze ook zo zoet? Ander doe ik er wat minder suiker in:)

    1. Deze saus is idd een stuk minder zoet dan de kant-en-klare variant, maar heeft wel een zoetig accent. Zo hoort teriyakisaus ook te zijn.

  5. maarten

    let op dat je sesamolie niet te lang en te hoog verhit.

Follow on Bloglovin mytastenld.com mytastebe.com