Stracciatella madeleines

Wie is er niet dol op madeleines? Het elegante Franse cakeje in schelpvorm is simpelweg verrukkelijk en gelukkig heel makkelijk om zelf te maken. Het recept voor deze stracciatella madeleines vond ik op Rutger Bakt. Dan weet je eigenlijk meteen dat je een goed recept in handen hebt. Toch heb ik het recept iets aangepast naar eigen smaak. Zo heb ik minder suiker gebruikt (dan zijn ze nog steeds heerlijk zoet) en de bloem en het bakpoeder heb ik vervangen door zelfrijzend bakmeel. Wees gewaarschuwd, deze stracciatella madeleines zijn verslavend lekker! 

Zie ook onderstaande bereidingstip!

Thema recepten, Wereldgerecht, Franse recepten, Kerstrecepten, Moederdag, Zoet, Gebak

Smaakt dit recept naar meer? Wist je dat we twee kookboeken hebben uitgebracht?

Inspiratie nodig voor het avondeten? In KOKEN MET KEUKENLIEFDE en KOKEN MET KEUKENLIEFDE FAMILIEGERECHTEN vind je 75 makkelijke én originele hoofdgerechten voor elke dag!

Bestel ze hier

(2 stemmen)
Geen reacties

Verdeel je liefde

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin