Stracciatella madeleines

Wie is er niet dol op madeleines? Het elegante Franse cakeje in schelpvorm is simpelweg verrukkelijk en gelukkig heel makkelijk om zelf te maken. Het recept voor deze stracciatella madeleines vond ik op Rutger Bakt. Dan weet je eigenlijk meteen dat je een goed recept in handen hebt. Toch heb ik het recept iets aangepast naar eigen smaak. Zo heb ik minder suiker gebruikt (dan zijn ze nog steeds heerlijk zoet) en de bloem en het bakpoeder heb ik vervangen door zelfrijzend bakmeel. Wees gewaarschuwd, deze stracciatella madeleines zijn verslavend lekker! 

Zie ook onderstaande bereidingstip!

Wereldgerecht, Thema recepten, Kerstrecepten, Franse recepten, Moederdag, Gebak, Zoet

Bestel ons nieuwe kookboek: Koken met KeukenLiefde FAMILIEGERECHTEN

17 september 2021 is ons nieuwe kookboek uitgekomen! Een bundel met al onze favoriete familiegerechten variërend van echte verwengerechten zoals pizza, lasagne bolognese met bechamelsaus, kip kebab schotel, sushi en chicken tenders, tot makkelijke familiegerechten voor doordeweeks als jambalaya, kip in pestoroomsaus, mihoen goreng met veel verse groente en witlofschotel met gehakt en roomsaus. Maar ook een echt familiegerecht dat van generatie op generatie is doorgegeven: Duitse reibekuchen. Benieuwd? Bestellen kan hier!

Bestel nu!

(1 stemmen)
Geen reacties

Verdeel je liefde

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin