Tip! Maak het beslag bij voorkeur een dag van tevoren of ’s ochtends. Als het beslag goed gekoeld is krijg je een mooier bakresultaat. Dit recept is voldoende voor circa 24 stracciatella madeleines.
Stracciatella madeleines

Wie is er niet dol op madeleines? Het elegante Franse cakeje in schelpvorm is simpelweg verrukkelijk en gelukkig heel makkelijk om zelf te maken. Het recept voor deze stracciatella madeleines vond ik op Rutger Bakt. Dan weet je eigenlijk meteen dat je een goed recept in handen hebt. Toch heb ik het recept iets aangepast naar eigen smaak. Zo heb ik minder suiker gebruikt (dan zijn ze nog steeds heerlijk zoet) en de bloem en het bakpoeder heb ik vervangen door zelfrijzend bakmeel. Wees gewaarschuwd, deze stracciatella madeleines zijn verslavend lekker!
Zie ook onderstaande bereidingstip!
Thema recepten, Wereldgerecht, Franse recepten, Kerstrecepten, Moederdag, Zoet, Gebak
Deel je liefde