Stroopwafel Monchou toetje

Snel een lekker toetje maken? Dit toetje met monchouroom, stroopwafelkruimels en karamelsaus maak je in een handomdraai!

Wereldgerecht, Dessert, Hollandse recepten, Zoet

Ingrediënten

  • 200 g Monchou
  • 250 ml verse slagroom
  • 2 el fijne kristalsuiker
  • 3 grote stroopwafels, fijngehakt
  • Karamelsaus, zelfgemaakt of kant-en-klaar

Verder nodig

  • Elektrische handmixer met garde
  • Spatel
  • 4 dessertglaasjes (ik gebruikte grote drinkglazen, dan kun je maar 3 glazen vullen)
  • Eventueel een spuitzak met spuitmond of diepvrieszak waar je een puntje vanaf knipt

Tip! Wil je dit toetje voorbereiden en later serveren? Bereid dan de monchouroom en bewaar dit afgedekt in de koelkast. Hak de stroopwafels pas vlak voor serveren.

Bereiding

Klop in een ruime kom de slagroom met de helft van de suiker tot hij lobbig is. Klop in een andere kom de Monchou met de overige suiker zacht en romig. Spatel de slagroom en Monchou door elkaar tot ze goed zijn gemengd. Indien gewenst kun je de monchouroom nu in een spuitzak doen om de room netjes in de glaasjes te spuiten. Bewaar zolang in de koelkast.

Hak de stroofwafels in kleine stukjes.

Verdeel om en om laagjes monchouroom, stroopwafel en karamel in de glaasjes. Herhaal tot alle ingrediënten op zijn. Eindig met wat stroopwafelkruimels en karamelsaus.

Serveer direct.

Stroopwafel Monchou toetje

7 reacties

Verdeel je liefde

  1. Conny Snellen

    Lekker toetje ga het zeker maken

  2. rgh

    We hebben deze net gemaakt!! Hij was overheerlijk!!!! Smullen geblazen.

    1. Yeah! Superleuk om te horen! 🙂

  3. Renee

    En wat doe je uiteindelijk met de geklopte slagroom….? Dat staat namelijk nergens….

    1. Dankjewel voor je oplettendheid Renee, ik heb het direct aangepast!

    2. Marianne

      Wat voor een glazen gebruik je? Zijn het speciale dessertglazen?

      1. Marianne

        Ik zie het al staan. Slecht gelezen,sorry!

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin