Stroopwafel Monchou toetje

Snel een lekker toetje maken? Dit toetje met monchouroom, stroopwafelkruimels en karamelsaus maak je in een handomdraai!

Wereldgerecht, Hollandse recepten, Dessert, Zoet

Ingrediënten

  • 200 g Monchou
  • 250 ml verse slagroom
  • 2 el fijne kristalsuiker
  • 3 grote stroopwafels, fijngehakt
  • Karamelsaus, zelfgemaakt of kant-en-klaar

Verder nodig

  • Elektrische handmixer met garde
  • Spatel
  • 4 dessertglaasjes (ik gebruikte grote drinkglazen, dan kun je maar 3 glazen vullen)
  • Eventueel een spuitzak met spuitmond of diepvrieszak waar je een puntje vanaf knipt

Tip! Wil je dit toetje voorbereiden en later serveren? Bereid dan de monchouroom en bewaar dit afgedekt in de koelkast. Hak de stroopwafels pas vlak voor serveren.

Bereiding

Klop in een ruime kom de slagroom met de helft van de suiker stijf. Klop in een andere kom de Monchou met de overige suiker zacht en romig. Roer de slagroom en Monchou door elkaar tot ze goed zijn gemengd. Indien gewenst kun je de monchouroom nu in een spuitzak doen om de room netjes in de glaasjes te spuiten. Bewaar zolang in de koelkast.

Hak de stroofwafels in kleine stukjes.

Verdeel om en om laagjes monchouroom, stroopwafel en karamel in de glaasjes. Herhaal tot alle ingrediënten op zijn. Eindig met wat stroopwafelkruimels en karamelsaus.

Serveer direct.

Stroopwafel Monchou toetje

13 reacties

Verdeel je liefde

  1. Jella Smorenburg

    Hoi, mijn MonChou-slagroom-mengsel was best dun en de stukjes stroopwafel bleven er niet op liggen. Ook de caramelsaus zakte er direct doorheen. Hoe zorg ik dat het mengsel wat dikker wordt? Dank voor je reactie!

    1. Hoi Jella, wat vervelend dat het mengsel dun bleef. Ik heb het recept iets aangepast, als je de slagroom stijf klopt en dan mengt met de roomkaas moet het lukken!

  2. Mariëlle

    Hoelang kun je het mengsel bewaren in de koelkast?

    1. Kitty

      Ongeveer 8 maanden

  3. Conny Snellen

    Lekker toetje ga het zeker maken

  4. rgh

    We hebben deze net gemaakt!! Hij was overheerlijk!!!! Smullen geblazen.

    1. Yeah! Superleuk om te horen! 🙂

  5. Renee

    En wat doe je uiteindelijk met de geklopte slagroom….? Dat staat namelijk nergens….

    1. Dankjewel voor je oplettendheid Renee, ik heb het direct aangepast!

    2. Marianne

      Wat voor een glazen gebruik je? Zijn het speciale dessertglazen?

      1. Marianne

        Ik zie het al staan. Slecht gelezen,sorry!

        1. Gina

          Ik ga het nu voorbereiden, kan ik de monchou beslag in een spuitzak bewaren in de koelkast. En dan vanavond serveren

          Gr Gina

          1. Dan kan Gina! 🙂

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin