Ingrediënten

  • 150 g snelkookrijst
  • 1 liter kippenbouillon (gemaakt van 2 bouillontabletten)
  • 250 g kipfilet, in repen gesneden
  • 1 klein blikje mais, uitgelekt
  • 1 prei, goed gewassen en in ringen gesneden
  • 100 g pindakaas
  • 2 à 3 tl sambal oelek
  • 100 g taugé
  • 6 el ketjap manis
  • 2 el gebakken uitjes

Bereiding

Kook de rijst beetgaar volgens de omschrijving op de verpakking. Giet de rijst af en laat uitlekken in een zeef.

Breng de kippenbouillon aan de kook in een ruime soeppan. Voeg de kipfilet, mais, prei, pindakaas en sambal toe en zet het vuur lager, zodat de soep zachtjes pruttelt. Voeg na 5 minuten de taugé en ketjap toe en warm nog een minuut door. Schep de rijst in borden en schep de soep erover. Bestrooi met de gebakken uitjes.

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
5 reacties

Verdeel je liefde

  1. Verna Christ

    Whow Annemieke, wat een mooie website, zo overzichtelijk. Klasse meid

    1. Wat een mooi compliment! Bedankt Verna! 🙂

  2. Dorris

    Prima !
    Zaterdag eet al mijn familie een nooit gekende pindasoep ! Dank je wel, dorris

  3. dorris

    Het spijt me maar ik woon in het buitenland et kan absoluut geen Honing soep creatie kopen, wat zit er in als u blieft ?
    Het ziet er erg lekker uit !
    dorris

    1. Hoi Dorris,

      In plaats van Honig Soep Creatie kun je ook een liter kippenbouillon gebruiken en een scheutje melk, room of kokosmelk toevoegen.

Follow on Bloglovin mytastenld.com