In plaats van gehakt kun je deze taco bowl ook maken met pulled chicken, of uit elkaar geplozen (gegaarde) visfilet.
Verkruimel wat taco’s over het gerecht voor een lekkere crunch.
Sushi bowl, poke bowl, taco bowl: komgerechten zijn populair! Ik ben er zelf ook dol op, want bowls zijn makkelijk en snel om te maken en je kunt er eindeloos mee varieren. Een van mijn favoriete bowls is de sushi bowl met verse vis. Maar deze Mexicaanse taco bowl is ook heerlijk! Als topping voor dit gerecht koos ik ingrediënten die in mijn koel- en kelderkast lagen, maar ook hier geldt weer: geef er je eigen draai aan en varieer er lekker op los!
Wereldgerecht, Mexicaanse recepten, Hoofdgerecht, Slank, Snel, Vleesrecepten
In plaats van gehakt kun je deze taco bowl ook maken met pulled chicken, of uit elkaar geplozen (gegaarde) visfilet.
Verkruimel wat taco’s over het gerecht voor een lekkere crunch.
Verhit een koekenpan met 1 eetlepel olie en fruit de ui, knoflook en kruiden op laag vuur, totdat de ui glazig en zacht is. Voeg het gehakt en de tomatensaus toe en breng op smaak met zout en peper. Bak het gehakt rul en doe de deksel op de pan. Bak het gehakt op laag vuur zachtjes gaar en zacht.
Kook ondertussen de quinoa gaar volgens de omschrijving op het pak. Giet af en laat uitlekken. Doe terug in de pan en breng op smaak met een scheutje olijfolie, het sap van 1 limoen (houd een klein beetje sap achter de hand voor de avocado hieronder) en zout en peper.
Snijd de avocado overlangs doormidden en verwijder de pit. Snijd het vruchtvlees in de schil in plakken en schep het dan met een lepel uit de schil. Besprenkel met een beetje limoensap. Snijd de andere limoen in vier partjes.
Verdeel de quinoa over 4 borden en verdeel alle overige ingrediënten erover.
Deel je liefde